/

Tips voor het kopen van horeca servies voor jouw restaurant

4 minuten leestijd

Last Updated on: 26th maart 2024, 12:52 pm

Serviesgoed is een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van jouw restaurant. Veel horecazaken werken met eenvoudig wit servies. Zonde, servies is namelijk je visitekaartje, iets wat je onderscheidt van de concurrentie en waar gasten hun gehele bezoek naar kijken. Het bepaalt voor een groot deel de ambiance en beleving in jouw restaurant. In dit artikel geven we daarom handige tips voor het maken van de juiste keuze.

Tip 1: Volg de trends in horeca servies

Kleurrijk horeca servies

Gasten proeven niet alleen met hun mond en neus, maar ook met hun ogen. Het is daarom extra belangrijk om het juiste horeca servies bij jouw gerechten te zoeken. Kleur is hierbij het toverwoord. Zo zijn felle retro kleuren als oranje, blauw en groen populair, maar ook lichte pasteltinten die een frisse look geven. Geribbelde, gekleurde glazen zijn ook trending in 2023, dit voegt een beetje vintage-flair toe aan de tafel.

Natuurlijke materialen

Een natuurlijke look met aardetinten zien we ook veel terug in horecaland. Dit geeft een ambachtelijk karakter aan jouw onderneming. Een voorbeeld is stoneware, waarbij elk bord, schaaltje of kopje uniek is van samenstelling, vorm en kleur. Ook bestaat er serviesgoed van beton, borrelplanken van hout of bamboe en servies met verschillende soorten reliëf. Hiermee creëer je een rustige en gezellige uitstraling.

Mix and match

Servies kun je mixen en matchen. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om niet een kant-en-klare serviesset te kopen waarbij alles precies op elkaar aansluit, maar om verschillende stijlen, kleuren en texturen te combineren. Zo creëer je een speelse uitstraling én past het servies beter bij het interieur. Als je veel planten hebt staan, laat je bijvoorbeeld groen terugkomen in de borden. Heeft jouw restaurant een knalkleur op de muur? Kies dan voor die knalkleur samen met andere felle kleuren voor het servies.

Tip 2: Check de kwaliteit van het horeca servies

Naast de looks, is de kwaliteit van belang bij jouw nieuwe horeca servies. We hebben daarom een checklist gemaakt waar je zoal op moet letten bij de aanschaf:

  • Krasvrij: Let erop dat het servies krasvrij is. In een horeca onderneming wordt het servies veel vaker gebruikt dan thuis en wordt alles meermaals per dag op elkaar gestapeld. Een krasvrije coating is daarom een must.
  • Stapelbaar: Check of het servies stapelbaar is. Zo neemt het servies weinig ruimte in beslag en kun je bij het afruimen van tafels fijner en sneller werken.
  • Vaatwasbestendigheid: Het servies moet in de vaatwasser kunnen. Met de hand afwassen is natuurlijk een no-go in een restaurant en het zou zonde zijn als de mooie opdruk verdwenen is als je het servies uit de vaatwasser haalt.

Tip 3: Ga naar de professional

Wil je nieuw servies kopen voor jouw horecazaak? Stap dan altijd naar een professioneel bedrijf gespecialiseerd in horeca servies. Zij kunnen je van persoonlijk advies voorzien en hebben alle merken, stijlen en soorten servies in huis. Zo vind je altijd kwalitatief serviesgoed met de perfecte uitstraling voor jouw restaurant. Ook kun je er terecht voor bijpassend bestek, glaswerk en andere matching tafelartikelen zoals peper- en zoutmolens, kandelaars en servethouders!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog