Relatiegeschenken in 2023: Innovatieve Trends die Elke Ondernemer Moet Kennen

3 minuten leestijd

Het einde van het jaar nadert en dat betekent maar één ding: het is weer tijd voor relatiegeschenken. Maar de wereld verandert snel en wat vorig jaar nog hot was, kan nu alweer passé zijn. Daarom hebben we voor ondernemers een overzicht gemaakt van de belangrijkste trends in relatiegeschenken voor 2023. Zo blijf je niet alleen bij de tijd, maar maak je ook echt indruk.

Duurzaamheid als norm, niet als uitzondering

De groeiende aandacht voor duurzaamheid is niet te negeren. Ondernemers kunnen nu punten scoren door te kiezen voor ecologisch verantwoorde geschenken. Denk aan geschenken gemaakt van gerecycled materiaal, of producten die bijdragen aan een duurzame levensstijl zoals een herbruikbare waterfles of een duurzame koffiebeker. Het zijn niet alleen mooie gebaren, maar ze onderstrepen ook de maatschappelijke waarden van je bedrijf.

Personalisatie gaat verder dan een naam

Een persoonlijk tintje kan een wereld van verschil maken. Het gaat niet meer alleen om het graveren van een naam of het plaatsen van een logo. Nee, personalisatie in 2023 is geavanceerd. Je kunt nu bijvoorbeeld een geschenkbox samenstellen met daarin diverse items die echt bij de ontvanger passen. Of wat dacht je van dit combineren met een gepersonaliseerde video-boodschap?

Bedrukte bidons: duurzaam en praktisch

Met de focus op duurzaamheid zijn herbruikbare bidons een echte winnaar. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook superhandig voor op kantoor of in de sportschool. Bovendien kun je bidons bedrukken met je bedrijfslogo of een andere boodschap.

Mokken bedrukken: dagelijkse zichtbaarheid

Een bedrukte mok is het relatiegeschenk dat elke dag gebruikt wordt. Of je nu koffie of thee drinkt, de bedrukte mok zorgt voor dagelijkse zichtbaarheid van je merk. Het is een eenvoudig, maar effectief middel om in het zicht te blijven bij je relaties. Bedrukte mokken zijn daarnaast een ideale vervanger voor de plastic die vanaf dit jaar verboden zijn op de werkvloer.

Powerbanks bedrukken: energie voor je relaties

We zijn meer dan ooit afhankelijk van onze digitale apparaten, en een lege batterij komt altijd ongelegen. Een bedrukte powerbank is daarom een ideaal relatiegeschenk. Je kunt kiezen voor powerbanks in verschillende vormen, maten en capaciteiten, en ze bedrukken met je logo of slogan.

Blijf niet achter, innoveer

Als ondernemer wil je natuurlijk vooroplopen, ook als het gaat om het geven van relatiegeschenken. Door in te spelen op trends zoals duurzaamheid, digitalisering en personalisatie, laat je zien dat je oog hebt voor detail en dat je je relaties echt waardeert. Dus dit jaar, denk twee keer na voor je die standaard fles wijn of dat pakket met streekproducten bestelt. Er is een wereld aan mogelijkheden die wachten om ontdekt te worden!

Nieuwste over Blog