/

Op bezoek bij een potentiële klant? Neem dit sowieso mee!

4 minuten leestijd

Heb je een afspraak gemaakt bij een veelbelovende potentiële klant? Bereid je dan uiteraard goed voor op de afspraak. Verdiep je in de klant, verdiep je in de oplossing waar de klant naar op zoek is en werk alvast een mogelijke offerte uit.

Voor een dergelijke afspraak kun je je op meerdere manieren goed voorbereiden. Je doet dit door de afspraak zelf goed voor te bereiden, maar ook door tijdig alle benodigdheden te verzamelen. Onder meer onderstaande items mogen niet ontbreken tijdens je komende afspraak.

De juiste documenten & een notitieboek

Een afspraak kun je op voorhand al deels uitwerken. Dit kun je wellicht doen door een offerte uit te werken. Of dit kun je doen door alle mogelijke oplossingen, diensten of producten van je bedrijf op een rijtje te zetten.

Met andere woorden: neem de juiste documenten mee naar je afspraak. Deze documenten kun je uiteraard ook altijd als leidraad tijdens de afspraak gebruiken. Het is ook verstandig om een notitieboek mee te nemen. Tijdens de afspraak kun je belangrijke aantekeningen maken. Doe dit uiteraard wel zo duidelijk, zodat je achteraf je aantekeningen nog steeds begrijpt.

Digitale visitekaartjes

Een fysiek visitekaartje is eigenlijk niet meer van deze tijd. In plaats daarvan kun je beter voor een digitaal visitekaartje kiezen. Met een digitaal visitekaartje ben je duurzaam bezig. Bovendien heeft de potentiële klant hierdoor altijd de beschikking over je contactgegevens.

Uiteraard hoef je je digitale visitekaartje niet altijd naar de afspraak mee te nemen. Heb je dit kaartje al eerder met je contactpersoon gedeeld? Dan is het uiteraard niet meer nodig.

Een positieve instelling

Je gaat uiteraard niet zomaar naar een potentiële klant toe. Dit doe je uiteraard om zijn/haar vertrouwen te winnen. Ook doe je dit uiteindelijk om een mooie samenwerking aan te gaan.

Dit komt je niet zomaar aanwaaien. De samenwerking wordt niet zomaar gegund. Ook bestaat de kans dat de potentiële klant nog met andere partijen in gesprek is. Weet je wat in zo’n situatie het verschil kan maken? Een positieve instelling. Zorg dat je er tip top uitziet, zorg voor een open houding en zorg voor een professionele houding. Dan heb je alvast een streepje voor op de rest!

Een mooie aktetas

Wat neem je allemaal mee naar een afspraak? Wellicht wil je ook nog je fysieke agenda of samples van je producten meenemen. Om dit allemaal mee te nemen, heb je een mooie aktetas nodig. Een aktetas waarin je ook nog je portemonnee heren kunt doen en je autosleutels.

Draag je een pak? Dan is het al helemaal wenselijk om een mooie aktetas mee te nemen. Het is namelijk niet al te fraai als je je portemonnee of autosleutels in je broekzak hebt zitten. Neem daarom altijd een mooie aktetas mee naar een afspraak. Hiermee straal je overigens ook klasse en professionaliteit uit.

Al met al zou je je bezoek goed voor moeten bereiden. Dit geldt zowel voor het inhoudelijke vlak als voor bovenstaande benodigdheden.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog