Is het mogelijk om zoekresultaten uit Google te verwijderen?

3 minuten leestijd

De zoekmachines, zoals Google, worden gebruikt als tool om informatie in te winnen. Zo worden er bijvoorbeeld bedrijven beoordeeld, ervaringen gedeeld en nieuwsitems getoond. Gebaseerd op de zoekresultaten die worden weergegeven, worden keuzes gemaakt en meningen gevormd. Wanneer hetgeen dat wordt getoond negatief is, kan dat jouw online reputatie schaden. En jouw online reputatie kan gezien worden als jouw visitekaartje. Door gebruik te maken van online reputatiemanagement kan je werken aan een positief imago. 

Technische verbeteringen

Er zijn verschillende manieren om jouw online reputatie te managen. Naast dat je er zelf mee aan de slag kunt gaan, biedt online reputatiemanagement een scala aan activiteiten die je daarbij kunnen helpen. 

Er zijn technische methodes die ervoor kunnen zorgen dat je de volgorde van hetgeen dat je in de Google-zoekmachine te zien krijgt kunt beïnvloeden. Echter kunnen deze technieken veel tijd in beslag nemen. Zeker als je niet over de juiste kennis beschikt, kan het zijn dat je niet direct het gewenste resultaat bereikt. Gelukkig zijn er specialisten op dit gebied die je kunt raadplegen om jou te helpen een positief imago te bereiken. 

Als je te maken krijgt met negatieve berichten in de Google-zoekmachine, dan komt online reputatiemanagement goed van pas. Je wilt bijvoorbeeld dat positieve informatie over jouw bedrijf naar voren komt in plaats van negatieve zoekresultaten. En als je aan het solliciteren bent voor een nieuwe job, dan zou het fijn zijn als men relevante informatie over jou te zien krijgt. 

Een zoekresultaat verwijderen uit Google

Om online reputatieschade te herstellen, bestaat ook de mogelijkheid om een zoekresultaat te verwijderen uit de Google-zoekmachine. Deze regelgeving is beter bekend als ‘het recht om vergeten te worden’. Het houdt in dat informatie uit de zoekmachine verwijderd kan worden wanneer het bijvoorbeeld verouderd of onjuist is.

Daarnaast hanteert Google een eigen beleid dat te maken heeft met wat er in de zoekmachine wordt getoond. Deze specialistische kennis wordt door Sovix aangeboden en kan een individu of bedrijf helpen. Een zoekresultaat verwijderen uit Google is dus mogelijk en kan gedane schade weer herstellen.

Jouw toekomst in de maak

Degene die online reputatieschade heeft opgelopen wil er zo snel mogelijk vanaf. Een online reputatiemanagement bedrijf als Sovix werkt met een uniek herstelplan waarmee deze schade verholpen kan worden.

Het team van reputatiespecialisten bij Sovix kan op voorhand bepalen wat er gedaan moet worden om tot een positief imago te komen. De negatieve zoekresultaten worden bestreden en tegelijkertijd werk je aan een imago dat je graag wilt. 


Sovix heeft een unieke herstelmethode waarmee jouw online reputatie op duurzame wijze gemanaged kan worden. Het herstelplan bestaat uit samengestelde activiteiten. Het bevat technische- en juridische activiteiten waardoor een blijvende verbetering in jouw online imago behaald kan worden.

Nieuwste over Ondernemerstips