Hoe sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

4 minuten leestijd

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van hulp en advies bij juridische problemen. Als we het over juridische problemen hebben, denken veel mensen direct aan een groot conflict. Toch heb je ook in het geval van kleine conflicten al baat bij deze verzekering. Denk hierbij aan een probleem tijdens de verbouwing van je  woning of een geschil op de werkvloer. Neem een rechtsbijstandverzekering daarom altijd serieus in overweging. Zie je het nut van deze verzekering inmiddels in? Dan wil je er mogelijk vandaag nog eentje afsluiten. Wij vertellen je hier alles wat je moet weten over een rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Basisdekking
Wie denkt dat een rechtsbijstandverzekering altijd uitkomst biedt bij een juridisch probleem, heeft het mis. Net als bij een groot aantal andere verzekeringen moet je ook hier een passende dekking kiezen. Als je dit niet doet,  dan heb je enkel een basisdekking. Dit betekent overigens niet dat deze dekking niet voldoende is. Kies je voor een rechtsbijstandverzekering van Klaverblad? Dan krijg je bij de basisdekking rechtshulp bij:

– Juridische problemen over contracten die je afsluit voor jouw huishouden;
– Juridische problemen over het terugkrijgen van gestolen spullen;
– Erfrechtelijke problemen;
– Strafzaken waarin jij als verdachte wordt gedagvaard.

Uit welke modules kun je kiezen?
Kies je voor een rechtsbijstandverzekering van Klaverblad? Dan moet je naast de basisdekking uit minimaal één extra module kiezen. Op deze manier kun je deze verzekering geheel naar eigen wens samenstellen. Je kunt kiezen uit de onderstaande modules als je een rechtsbijstandverzekering afsluit bij Klaverblad:

– Schadeverhaal: heeft iemand anders schade aan je eigendom(men) veroorzaakt en wil deze persoon dit niet vergoeden? Dan zorgt de module schadeverhaal voor deskundige hulp om de schade alsnog vergoed te krijgen.
– Inkomen: bij deze module krijg je rechtshulp bij problemen met betrekking tot je inkomen. Binnen deze module vallen zaken als: dreigend ontslag, problemen rond een uitkering of een geschil met een pensioenverzekeraar.
– Wonen: je krijgt hulp bij problemen die te maken hebben met je woning. Het kan hierbij gaan om problemen met een aannemer, maar ook met de gemeente of een verhuurder. Deze module is geschikt voor zowel een eigenaar van een woning als een huurder.
– Fiscaal en vermogen: moet je voor de belastingrechter verschijnen? Dan zorgt deze module ervoor dat je rechtshulp krijgt. Dit is eveneens het geval bij juridische problemen met vermogensbeheerders en problemen met een tweede huis.
– Motorrijtuigen: maak je schade in het verkeer met je motor of auto? Dan helpt deze module je om de schade vergoed te krijgen. Verder krijg je rechtshulp bij strafzaken die zijn ontstaan terwijl je een voertuig gebruikt en contracten over je motorrijtuig(en).
– Verkeer: met deze module krijg je hulp bij dezelfde zaken als bij de module motorrijtuigen, aangevuld met rechtshulp bij schade die je als voetganger, fietser of passagier in het openbaar vervoer oploopt in het verkeer.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen met elkaar
Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit, draag je maandelijks premie af. De hoogte van deze premie hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt het aantal modules mee. Hoe meer modules je kiest, des te hoger de premie uitvalt. Daarnaast kan de premie per verzekeraar verschillen. Uiteraard wil je voorkomen dat je onnodig veel betaalt voor een rechtsbijstandverzekering. In dat geval doe je er goed aan om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Let bij zo’n vergelijking niet alleen maar op de prijs, maar kijk ook naar de dekking. In dat geval slaag je er ongetwijfeld in om de beste rechtsbijstandverzekering te vinden.

Nieuwste over Ondernemerstips