Hoe ondernemerschap de werkgelegenheid in Rivierenland stimuleert

3 minuten leestijd

Last Updated on: 11th april 2024, 12:15 pm

Ben jij een ondernemer in Rivierenland of heb je plannen om er een te worden? Dan is dit de blog voor jou! Deze regio is de afgelopen jaren enorm gegroeid op het gebied van ondernemerschap en werkgelegenheid. In deze blog bespreken we hoe deze groei tot stand is gekomen en wat voor kansen dit biedt voor ondernemers.

Succesverhalen van de regio

Rivierenland is de thuisbasis van verschillende succesvolle ondernemers en bruisende bedrijven. Neem bijvoorbeeld het Tiel-based softwarebedrijf Improve Digital dat in 2018 voor een indrukwekkend bedrag werd overgenomen door de New Yorkse technologie-investeerder AppNexus. Of kijk naar het innovatieve Health Valley dat baanbrekend werk doet op het gebied van medische technologie. Deze en andere succesvolle bedrijven geven de regio een enorme boost op het gebied van ondernemerschap en werkgelegenheid.

Overheidsinitiatieven

De overheid in Rivierenland heeft verschillende initiatieven gecreëerd ter ondersteuning van ondernemerschap en werkgelegenheid. Zo is de regio aangesloten bij het landelijke programma Startup Delta dat als doel heeft om Nederland op de kaart te zetten als internationaal erkende start-up en scale-up hub. Er worden ook verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar gesteld aan ondernemers in de regio.

Toegang tot talent

Een belangrijk aspect van stimulerend ondernemerschap is het hebben van toegang tot getalenteerde werknemers. Rivierenland heeft een bloeiende onderwijssector met verschillende technische en zakelijke opleidingen. Dit betekent dat er een pool van potentiële werknemers aanwezig is in de regio, die ondernemers kunnen aantrekken en aanwerven voor hun bedrijf. Dit bevordert niet alleen de werkgelegenheid in de regio, maar ook de lokale economie.

De voordelen van ondernemen in Rivierenland

Als ondernemer in Rivierenland profiteer je van vele voordelen, zoals de centrale ligging van de regio in de provincie Gelderland en de nabijheid van belangrijke snelwegen en waterwegen. Dit maakt de distributie van goederen en diensten veel gemakkelijker. Ook zijn de kosten van levensonderhoud in Rivierenland lager dan in andere delen van Nederland, waardoor het gemakkelijker is om een bedrijf te starten en te runnen tegen lagere kosten.

Al met al biedt Rivierenland ondernemers vele kansen op het gebied van werkgelegenheid en economische groei. Of je nu een start-up opricht of wilt investeren in een bestaand bedrijf, deze regio heeft alles wat je nodig hebt om je ideeën om te zetten in werkelijkheid. Neem contact op met de lokale overheid voor meer informatie over de beschikbare subsidies en ondersteuningsprogramma’s. Samen kunnen we de regio Rivierenland verder versterken en stimuleren! En wil je op de hoogte blijven van al het zakelijke nieuws? Blijf dan kijken op rivierenlandbusiness.nl!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog