Hoe kies je de beste spaarrekening voor jouw situatie?

3 minuten leestijd

Als ondernemer zijnde is het belangrijk om grip te hebben op jouw financiën. Zo moet je natuurlijk weten wat er binnenkomt en uitgaat en je moet natuurlijk weten wat je precies kunt sparen. Sparen doe je met een bepaald doel voor ogen en hiervoor is een spaarrekening erg handig. Toch zijn er veel verschillende soorten spaarrekeningen waar je voor kunt kiezen. Hoe jij de beste spaarrekening in jouw situatie kiest, vertellen we je hieronder.

Zakelijke spaarrekening: wat is dat?

In welke vorm je ook onderneemt: het is goed om te sparen. Dit kan eenvoudig met een zakelijke spaarrekening. Dankzij zo’n spaarrekening krijg je meer grip op jouw zakelijke financiën. Zo kun je met een zakelijke spaarrekening bijvoorbeeld exact zien wat je precies kunt sparen om daarvan bijvoorbeeld de belastingen te kunnen betalen, of hoeveel geld je nog moet sparen om dat ene spaardoel te kunnen behalen.

De juiste spaarrekening kiezen met deze tips

We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet waar je naar kunt kijken bij het kiezen van een zakelijke spaarrekening.

1. Kosten en service van de bank

Allereerst is het goed om banken met elkaar te vergelijken: er zijn namelijk talloze banken waar je terechtkunt voor een zakelijke spaarrekening. Wanneer je banken gaat vergelijken, let dan op een aantal aspecten. Zo is het belangrijk om te achterhalen welke kosten er zitten verbonden aan het openen van een zakelijke spaarrekening. Dit kan namelijk per bank verschillen. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de service van de bank. Staat de bank erom bekend dat je goed wordt geholpen bij problemen en het snelle contact? Dit zijn handige aspecten om te weten voordat je een zakelijke spaarrekening afsluit. 

2. Rentepercentages vergelijken

Daarnaast is het goed om de rentepercentages van de banken onder de loep te nemen. Zo heb je vaste rente en variabele rente met elk hun eigen percentages. Naast dat de hoogte van de percentages van groot belang zijn, is het ook belangrijk om de kleine lettertjes van de rente door te nemen.

Geld lenen als ondernemer

Naast dat veel ondernemers sparen, sluiten veel ondernemers ook een lening af. Dat is handig als er bijvoorbeeld een grote uitgave zit aan te komen. Veel ondernemer komen dan al gauw uit op een zakelijke lening zoals een microkrediet, terwijl particulieren juist vaak een minilening afsluiten voor een extra zakcentje. Kijk op Saldo.nl voor meer informatie over een minilening.

Nieuwste over Blog