Geld besparen? Volg deze 5 tips!

4 minuten leestijd

Heb je de afgelopen tijd op grote voet geleefd? Is er iets gebeurd waardoor je wat minder geld te besteden hebt? Of wil je gewoon wat bewuster met je geld omgaan? Wij gaan je hiermee helpen! Met onderstaande vijf tips houd je wat meer geld over aan het einde van de maand, kan je je spaarrekening spekken en heb je meer te besteden aan leuke dingen! Klinkt goed? Lees dan vooral door!

  1. Bespaar op verzekeringen

Vaste lasten zoals verzekeringen kosten maandelijks veel geld. In plaats van hier zomaar akkoord mee te gaan, kun je hier ook zeker op besparen. Overstappen zorgverzekering of autoverzekering kan dan ook veel geld schelen. Kijk zeker jaarlijks naar of je nog tevreden bent met je huidige situatie en of er ergens anders nog aanbiedingen zijn. Er zijn online veel vergelijkers te vinden, waardoor het overstappen een fluitje van een cent wordt. Zo kun je uiteindelijk veel goedkoper uitkomen, en dus maandelijks veel besparen.

  1. Check je abonnementen

Maandelijkse afschrijvingen zoals abonnementen voor telefoons, streamingdiensten of de krant kunnen flink aantikken. Veel kleine bedragen zijn uiteindelijk toch een hoog bedrag gezamenlijk, dus wees hier kritisch op. Ga bij jezelf na of je het wel regelmatig gebruikt, of het wellicht gedeeld kan worden met iemand anders en of het eventueel goedkoper kan. Een krant kan je bijvoorbeeld ook digitaal lezen, een mobiele telefoonabonnement kun je vaak verlengen voor een lager bedrag als het toestel nog goed werkt en wellicht gebruik je al die extra TV-zenders wel amper en kun je best zonder. Al deze kosten kunnen maandelijks al flink wat schelen.

  1. Doe slim boodschappen

Eten en drinken moet iedereen, maar hier valt vaak flink op te besparen. Voor veel mensen is boodschappen doen een vervelende klus die snel gedaan moet worden, maar als je er wat bewuster mee omgaat kun je hier veel winst behalen. Doe bijvoorbeeld één keer per week de grote boodschappen om zo impulsaankopen te voorkomen en kies goed de aanbiedingen uit om zo voordelig mogelijk jouw favoriete producten te kunnen kopen. Koop ook vooral niet meer dan nodig is. Zo hoef je niks weg te gooien als het niet op is gegaan. Het plannen van maaltijden en porties invriezen kan ook helpen om verstandiger boodschappen te doen en dus geld te besparen.

  1. Bespaar op energiegebruik

Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar de verwarming lager zetten en een trui of een dekentje pakken kan al veel geld schelen bij de energierekening. Ook het beter isoleren van je huis, het plaatsen van zonnepanelen en zuinigere kranen en lampen kunnen veel schelen. Alle beetjes helpen!

  1. Koop tweedehands

Tweedehands winkelen voor bijvoorbeeld kleding, meubels of andere benodigdheden is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Doordat er meer waarde wordt gehaald uit bestaande producten, hoeft er niet steeds voor alles iets nieuws gemaakt te worden. Websites zoals Marktplaats, kringloopwinkels en andere verkooppunten maken het kopen van tweedehands items steeds makkelijker. Dubbele winst dus!

Nieuwste over Blog