/

Ga je voor backoffice software of schakel je een extern bedrijf in?

4 minuten leestijd

Tegenwoordig is het in Nederland zeer gemakkelijk om een onderneming te starten en daarom zijn er inmiddels meer dan twee miljoen actieve ondernemingen in Nederland. Dit is in de eerste plaats natuurlijk zeer gunstig voor de economie, maar tegelijkertijd heb je als ondernemer in vrijwel elke sector te maken met concurrentie. Om die reden is het belangrijk om efficiënt te werken en dit geldt zeker voor grotere ondernemingen.

Dan moet je natuurlijk niet alleen aandacht besteden aan het profileren van je onderneming, maar tegelijkertijd ben je bezig met andere activiteiten. Denk aan personeelsbeheer, de salarisadministratie en verscheidene andere praktische zaken. Als bedrijf kun je in geavanceerde software investeren, maar tegelijkertijd kun je al deze werkzaamheden ook besteden.

De voordelen van software

Wanneer je voor backoffice software gaat, dan ga je voor een duurzame investering. Aanvankelijk ben je misschien veel tijd kwijt aan het implementeren van alle software, maar uiteindelijk zal je veel kosten besparen en je personeel heeft meer tijd over voor andere zaken. Vooral grote ondernemingen met complexe administraties hebben behoefte aan dergelijke software. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die actief zijn in de uitzendbranche. Die hebben te maken met gigantisch veel administratie en dan is het handig om geavanceerde backoffice software te gebruiken. Gelukkig zijn er speciale bedrijven die de focus op de uitzendbranche leggen. Een goed voorbeeld van zo’n bedrijf is Helloflex.

De voordelen van uitbesteden aan externe professionals

Het is niet altijd verstandig om voor software te gaan, want soms is het gemakkelijker om de administratieve zaken uit te besteden. Ben je bijvoorbeeld recentelijk gestart met je onderneming en heb je slechts enkele personeelsleden in dienst? Dan is het vaak niet noodzakelijk om een geavanceerd systeem te implementeren. Maar ook bedrijven die met verschillende complexe systemen werken hebben soms geen behoefte aan backoffice software. Er zijn ook verschillende bedrijven die aan backoffice dienstverlening doen. Wanneer zij zich met de backoffice bezig houden, kun jij je als ondernemer richten op de kernactiviteiten van je bedrijf.

Maak een weloverwogen keuze

We begrijpen dat het lastig is om een weloverwogen keuze te maken. Wat past nu het beste bij jouw bedrijf? Vooraf is het verstandig om eerst de verschillende behoeften in kaart te brengen. Misschien heb je ze al in je hoofd, maar dan is het alsnog verstandig om ze even op te schrijven. Je moet overigens niet alleen rekening houden met je wensen en behoeften, maar ook met de doelstellingen van je onderneming. Daarnaast is het ook geen slecht idee om advies te vragen aan andere mensen. Misschien hebben mensen in je omgeving ook een bedrijf. Ze kunnen je waardevol advies geven.

Conclusie

Als ondernemer ben je niet alleen bezig met de kernactiviteiten van je onderneming, maar je moet ook veel aandacht aan administratieve zaken besteden. Je kunt in deze tijd zelf software implementeren, maar tegelijkertijd kun je de verschillende zaken ook uitbesteden aan een professional. Uiteindelijk moet je zelf de beslissing nemen. We hebben je in dit artikel hopelijk van bruikbare informatie voorzien.

Nieuwste over Blog