Deze keukenapparatuur mag niet ontbreken in jouw horeca keuken

4 minuten leestijd

Als eigenaar van een horecagelegenheid wil je jouw gasten ongetwijfeld lekkere en kwalitatieve gerechten voorschotelen. Daarom is het allereerst belangrijk om goed opgeleid personeel in de keuken te hebben staan.  Zij weten immers hoe zij verschillende gerechten moeten bereiden. Een goede opleiding alleen is overigens niet voldoende. Nee, want daarnaast moet de juiste apparatuur aanwezig zijn in de keuken. Op het gebied van keukenapparatuur heb je nogal wat te kiezen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij vertellen jou in deze tekst welke keukenapparatuur niet mag ontbreken in jouw horeca keuken.

Horeca koelkast
In de gemiddelde horeca keuken worden zoveel mogelijk verse producten gebruikt. Dit komt de smaak en kwaliteit van gerechten vaak ten goede. Nadeel van verse producten is dat ze beperkt houdbaar zijn. Toch kun jij de houdbaarheid van deze producten verlengen. Hoe? Met behulp van een horeca koelkast. In dit apparaat bewaar je producten namelijk gekoeld. Gekoelde producten bederven minder snel, waardoor jij ze langer kunt gebruiken in de keuken. Naast een koelkast kun je ook een horeca vriezer aanschaffen. Producten die je invriest kun je nog langer gebruiken dan producten die enkel gekoeld worden.  

Gehaktmolen
Veel restaurants hebben vlees op de menukaart staan. Zo kun je op veel plekken tegenwoordig bijvoorbeeld een hamburger bestellen. Je kunt deze hamburgers kant en klaar inkopen, maar in menig restaurantkeuken worden ze zelf gemaakt. Wil jij ook zelf hamburgers maken? Dan mag een gehaktmolen niet ontbreken. Met dit apparaat maal jij gehakt fijn, waardoor het een zachte textuur krijgt. Jij kunt er hierdoor makkelijker hamburgers mee maken. Naast hamburgers kun je met een gehaktmolen ook patés en worsten maken. Bovendien kun je er gemakkelijk kaas mee malen.

Vacumeermachine
Weten bezoekers de deur naar jouw restaurant makkelijk te vinden? Dan is het er ongetwijfeld een komen en gaan van mensen. Om iedereen van dienst te kunnen zijn, begint het keukenpersoneel waarschijnlijk al ruim voordat het restaurant opent. Zo doen zij mogelijk al het nodige snijwerk, zodat zij zich ’s avonds volledig kunnen focussen op het koken. In dat geval moet jij er wel voor zorgen dat gesneden etenswaren goed blijft. Een vacumeermachine biedt in dat geval uitkomst. Door eten te vacumeren, blijft het langer houdbaar. Bovendien kost het minder tijd om het te bereiden.

Frituurpan
Op de menukaart van menig horecagelegenheid staan diverse snacks. Zo kun je in de meeste restaurants bijvoorbeeld wel een portie bitterballen bestellen. Daarnaast wordt er bij gerechten vaak patat geserveerd. Om snacks en lekkernijen makkelijk en snel te bereiden, is een frituurpan onmisbaar in jouw horeca keuken. Met een frituurpan zijn zijn patat, bitterballen en ander snacks binnen een paar minuten klaar om geserveerd te worden. Als jij weet hoe lang iets in de frituur moet, hoef je de pan meestal niet in de gaten te houden.

Pizza oven
In menig restaurant in ons land staat tegenwoordig wel pizza op de menukaart. Vrijwel iedereen vindt dit lekker en bovendien is het niet lastig te bereiden. Wil jij ook pizza’s verkopen? Dan moet je wel over de juiste keukenapparatuur beschikken. Menig restauranthouder denkt al snel aan een steenoven om de pizza’s in te bakken. Dit is een optie, maar een pizzaoven biedt ook uitkomst. Met dit apparaat bak jij op professionele wijze pizza’s. Bijkomend voordeel is dat een pizzaoven niet veel ruimte in beslag neemt. Hierdoor is er in vrijwel iedere horeca keuken wel plek voor.

Nieuwste over Ondernemerstips