Tips voor het verzenden van je webshop pakketten

3 minuten leestijd

Met een eigen webshop heb je veel te doen. Er komen veel verschillende taken kijken bij het beheren van een webshop. Iets wat zeker niet onbelangrijk is, is verzending. Een succesvolle webshop staat of valt met de verzending. Als er problemen zijn met verzending, is het moeilijk om je klanten tevreden te houden. Hoe regel je de verzending van de vele pakketten, nou effectief en snel? Je kunt bij verschillende partners terecht om je pakketten te versturen. Wil je niet te veel geld betalen voor de verzendkosten? Dan hebben wij een paar goede tips voor jou klaarstaan. Lees dus snel verder om meer te leren over goede en goedkope verzending.

De verpakking

Alle producten die je verkoopt via je webshop moeten natuurlijk ook verpakt worden. De verpakking moet stevig zijn maar het is ook fijn als het niet te zwaar is. Het verschilt er per product, wat het meest geschikte verpakkingsmateriaal is. Karton is een vrij goedkope optie die we vaak zien terug komen maar dat moet wel passen bij het product. Denk bijvoorbeeld aan kleding. Kleding kan je ook net zo goed verzenden in een tas. Zo bespaar je geld op een eenvoudige manier.

De verzending

Het is een logistiek proces, het verzenden van je pakketten. Een goede organisatie is dus zeer belangrijk. Een partij die je daarbij zou kunnen helpen is Shops United. Dit bedrijf heeft een speciale tool waardoor pakketten versturen een fluitje wat een cent wordt! Je betaalt een maandelijkse vaste prijs voor betrouwbare bezorging. Verder kun je kosten besparen bij Shops United omdat er meer dan 2000 webwinkels aangesloten zijn. Hierdoor kun je je voordeel uit de pakketvolume halen, zodat je niet torenhoge kosten hoeft te betalen voor het verzenden van je pakketje.

De vervoerder

Je kunt je pakketten via diverse vervoerders versturen. De bekendste vervoerders zijn DHL, DPD, PostNL en UPS. Het kan moeilijk zijn om een keuze te maken tussen zoveel verschillende opties. Om ze zelf te vergelijken kan best een klus zijn. Daarom hebben we nog een laatste tip voor je klaar staan: via de website van Shops United kun je de prijzen onderling vergelijken, zo kom je altijd op een eerlijke prijs.

Dit waren onze tips voor het eenvoudig en goedkoop versturen van pakketten. We hopen dat je er wat aan hebt! Veel succes nog met het groeien van je webshop!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips