Waar moet een professionele website aan voldoen?

3 minuten leestijd

Je hebt een prachtige dienst of product wat je graag op de markt wil brengen. Het is nu alleen nog de kunst om een goede professionele website te maken waarop dat kan. Zomaar even een website uit de grond stampen is mogelijk maar het is de vraag of je niet beter een professioneel bedrijf daarvoor kunt inhuren. Het is namelijk al mogelijk voor enkele honderden euro’s een prachtige website of webshop te laten maken. Het is dan de vraag of je het zelf beter en sneller kunt? Of dat je beter een partij kunt inhuren die dat voor je kan doen zodat jij je kan concentreren op andere zaken. In dit artikel geven wij enkele tips hoe je dat kunt verwezenlijken.

Bekijk de portfolio en vraag naar recensies

Een website laten maken is niet iets wat je jaarlijks doet. De kans dat je iemand kent die dat goed en dat ook nog voor een goede prijs kan laten doen is niet zo groot. Je zult dus op zoek moeten gaan naar iemand die je daarbij kunt helpen. Om een goed beeld te krijgen wat iemand kan en al eerder heeft gedaan is te vragen naar een portfolio. Het liefst ook een portfolio waarin blijkt dat ze een soortgelijke website hebben gebouwd zoals jij dat graag zou willen zien (wellicht wel voor de concurrent). Als je een portfolio hebt ingezien kun je vervolgens ook vragen of je de mogelijkheid hebt om een (oud) klant te bellen. Je kunt dan de klant opbellen en vragen hoe het proces is verlopen en of je daarover tevreden bent.

Kies een goed content management systeem

Je hebt verschillende platformen waarop een website gebouwd kan worden. De meest bekende platform is WordPress. Dit is een gratis open-source platform wat heel gebruiksvriendelijk is. Het grote voordeel van dit systeem is dat andere developers ook aan dit systeem kunnen bouwen. Je bent dus niet afhankelijk van een enkele developer maar je kunt gewoon gebruik maken van developers die dezelfde taal spreken.

Naast WordPress zijn er ook nog andere systemen die het overwegen waard is. Wil je bijvoorbeeld een webshop opzetten dan kun je dat doen op basis van Woocommerce (een aanvulling op WordPress). Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een pakket als Magento te kiezen. Magento wordt veelvuldig gebruikt door middel tot grote bedrijven. Het is net als WordPress een open-source platform waar verschillende developers aan kunnen werken.

Wij hopen dat je met bovenstaande tips een stap in de goede richting in kunt zetten. Je bent vrij om vrijblijvend een offerte aan te vragen en prijzen met elkaar te vergelijken. Maar hier gebruik van om uiteindelijk de beste kwaliteit voor de beste prijs te krijgen.

Nieuwste over Internet Marketing