/

De 4 beste ideeën als het gaat om relatiegeschenken

3 minuten leestijd

In de wereld van het bedrijfsleven is het belangrijk om goede relaties op te bouwen en te onderhouden. Een van de manieren waarop bedrijven dit doen is door het geven van relatiegeschenken. Het juiste relatiegeschenk kan een positieve indruk achterlaten en de band met klanten en zakenpartners versterken. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste ideeën als het gaat om relatiegeschenken? In dit artikel bespreken we vier populaire en effectieve opties.

1. Duurzame producten

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt, zijn duurzame producten een uitstekende keuze als relatiegeschenk. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, draagtassen van gerecycled materiaal of biologisch afbreekbare pennen. Door duurzame relatiegeschenken te geven, laat je zien dat jouw bedrijf begaan is met het milieu en draag je bij aan een positief imago.

Duurzame relatiegeschenken kunnen ook een goede manier zijn om bewustwording te creëren en je klanten en zakenpartners aan te moedigen om milieuvriendelijke keuzes te maken. Bijvoorbeeld door een zaadjespakket te geven waarmee ze hun eigen kruiden kunnen kweken, of een bamboe tandenborstel als alternatief voor plastic. 

2. Personaliseerbare items

Een relatiegeschenk wordt nog specialer wanneer het gepersonaliseerd is. Door het toevoegen van een persoonlijke touch laat je zien dat je moeite hebt gedaan en dat je de ontvanger waardeert. Denk bijvoorbeeld aan het laten bedrukken van een notitieboekje met de naam van de ontvanger, of het graveren van een luxe pen met hun initialen.

Personaliseerbare items kunnen ook fungeren als een vorm van promotie voor je bedrijf. Bijvoorbeeld door middel van bedrukte sleutelhangers met het logo van je bedrijf. Op deze manier wordt het relatiegeschenk niet alleen gewaardeerd, maar ook gebruikt en gezien door anderen. 

3. Ervaringen

In plaats van materiële geschenken kun je ook ervaringen als relatiegeschenk geven. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een bedrijfsuitje of het verstrekken van een cadeaubon voor een restaurant of wellnesscentrum. Ervaringen kunnen een unieke manier zijn om je waardering te tonen en tegelijkertijd een blijvende herinnering te creëren. Door het geven van een ervaring geef je de ontvanger de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten en nieuwe herinneringen te maken. Bovendien kan het ook een goede manier zijn om de band met je klanten en zakenpartners te versterken, omdat je tijd doorbrengt en een gemeenschappelijke ervaring deelt. 

4. Maatschappelijk verantwoorde geschenken 

Naast duurzame producten zijn maatschappelijk verantwoorde geschenken ook een goede keuze. Hierbij kun je denken aan het steunen van goede doelen, zoals het doneren van een percentage van de winst aan een organisatie naar keuze of het geven van geschenken die gemaakt zijn door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maatschappelijk verantwoorde geschenken kunnen niet alleen een positieve impact hebben op de ontvanger, maar ook op de samenleving als geheel. Het toont aan dat jouw bedrijf betrokken is bij maatschappelijke kwesties en bereid is om een verschil te maken. 

Nieuwste over Blog