De beste wifi versterkers van 2023

12 minuten leestijd

Niets vervelender dan een Netflix-aflevering die hapert, een internetpagina die niet wil laden of dat kleine klokje op Whatsapp als je bericht niet wil versturen. Oftewel geen goede internetverbinding. Toegegeven, we zijn aardig verslaafd aan ons internet en we willen dat het ook gewoon werkt zoals het moet. Werkt het niet, dan kan dat best vervelend zijn. Zeker met al dat thuiswerken op dit moment. Gelukkig is de brand snel te blussen als het om slechte internetverbinding gaat. Om overal in huis namelijk goed werkende wifi te hebben, kan je simpelweg een wifi versterker nemen. Je zal merken dat het internet nu weer lekker snel werkt. We geven je snel de beste 14 versterkers van 2023, zodat je weer kan genieten van je internet.

Top elf beste wifi versterkers

1 Netgear Nighthawk EX8000

Deze flinke jongen is de beste wifi versterker in dit hele rijtje. Hij levert namelijk indrukwekkende snelheden op van 526,1 Mbps aan data als hij op 15 meter afstand staat. Op 23 meter afstand lukt het deze Netgear Nighthawk EX8000 nog om 472,6 Mbps te leveren. Door muren of een plafond heen kan hij op een afstand van 9 meter nog 338,5 Mpbs leveren. Dat is in ieder geval genoeg om je werk te doen met snel internet, binnen enkele seconden een film downloaden of eindeloos streamen. Met deze wifi versterker is niks te gek.

2 TP-Link RE200

Met deze wifi versterker hoef je je geen zorgen meer te maken om een zwak signaal. Het is een draadloze range extender voor basis netwerktaken. Met dit kleine apparaatje vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Deze TP-Link RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard. Hij kan daarmee gecombineerde draadloze snelheden leveren tot 750 Mbps. Zeker niet slecht voor zo’n compact en ook budgetvriendelijke wifi versterker.

3 TP-Link RE650

In huis zijn we altijd opzoek naar de beste verbinding. Wanneer internet hapert dan zijn we al snel geïrriteerd. Met de Tp-Link RE650 is dat nooit meer het geval. Zo kan hij wifisnelheden van 1733 Mbps aan. Daarnaast is de wifiversterker sneller dan anderen met een 5 GHz wifi band. Ook kan je met de lichtgevende knop makkelijk het beste stopcontact in huis vinden. Je zal wel een stopcontact in huis missen, doordat hij geen geïntegreerd stopcontact heeft.

4 Netgear Nighthawk EAX80

De Nighthawk van Netgear staat al met een bepaald model in deze lijst. Dat is niet gek, want bij Netgear weten ze wel wat ze produceren. Zo hebben ze een wifi-versterker gemaakt die ontzettend snel is en ook gemaakt op de toekomst. Wanneer het internet sneller en sneller wordt dan is deze Nighthawk daar klaar voor. Met 4 interne poorten en een maximumsnelheid. Sneller dan dit model ga je ze dan ook bijna niet vinden.

5 Netgear EX2700

Je gebruikt deze simpel te installeren wifi versterker als je op een veilige manier de reikwijdte van je draadloze netwerk wil vergoten. Al je draadloze apparaten zoals laptops, tablets en smartphones kunnen zo ook in de meeste afgelegen hoekjes van het huis een vol bereik ontvangen en probleemloos laden wat jij wil. De Netgear EX2700 zet een stabiele verbinding tot stand zodat je overal kan streamen en browsen. Hij kan nog wel eens moeite hebben met het snel afspelen van video’s, dus als echte Netflix-fan zal je misschien even verder moeten zoeken.

6 Eminent EM 4597

Voor wie houdt van lekker snel internet en de nieuwste video’s kijken in hoogwaardige 4K resolutie, is hier aan het goede adres. Dit kleine versterkertje is goed voor 4K streamen en kan worden aangesloten op een draadloos netwerk of bekabelde aansluiting. Steek de Eminent EM4597 in het stopcontact, installeer via WPS en voltooi de installatie met je smartphone en ontvang tot 1200 Mbps om te streamen wat je maar wil. Door het gebruik van de 5GHz frequentie heb je minder last van storingen en dus een stabiele internetverbinding.

7 AVM FRITZ!WLAN 1750E

Je ziet hem altijd wel ergens tussen de wifi netwerken staan, de FRITZBOX. Mocht je eigen FRITZ niet sterk genoeg zijn om al jouw streambehoeften tegemoet te komen, is daar nog altijd de wifi versterker. Hij is geschikt voor meerdere apparaten tegelijk, je kan er 4K video’s mee streamen en je kan er ook mee online gamen op hoge kwaliteit. Eigenlijk heeft hij alles wat je verwacht van een wifi versterker. Deze FRITZ!WLAN 1750E gaat tot 1750 Mbps, bijna duizend meer dan de eerste wifi versterker in dit rijtje.

8 TP-Link Deco M5 Multiroom

Voor een ultieme internetverbinding, waar je ook bent en waar je ook wil streamen, is voor sommigen één wifi versterker niet genoeg. Met deze drievoudige versterker hoef je niet te settelen voor te weinig. De TP-Link Deco M5 is een multiroom wifi systeem die bestaat uit drie verschillende stations. De drie stations communiceren met elkaar door wifi mesh technologie. Hiermee wordt je huis een groot draadloos netwerk. Waar je dus ook zit, je hebt overal een sterk wifi signaal. Plaats de stations waar jij ze het meest nodig hebt, voor een optimale internetverbinding.

9 Gembird WNP RP300 01

De wifi versterker van Gembird boost je eigen netwerk en zorgt ervoor dat je internetverbinding een stuk stabieler is voor elk apparaat dat je erop aansluit. Dit kleine apparaatje haalt wifi snelheden tot 300 Mbps. Niet de meest hoge en snelle in dit rijtje, maar toch net dat beetje extra waar je misschien wel op wacht. De Gembird WPN RP300 01 is een simpele en snelle wifi versterker. Je haalt hem voor een klein prijsje in huis en geniet direct van snel internet.

10 Xiaomi Wifi Versterkers

Valt je internetverbinding vaak weg als je aan het werk bent? Een irritant probleem. Een die je gemakkelijk kan verhelpen met deze twee versterkers van Xiaomi. Je laad hem op via een USB-poort, zodat dat hij nooit leeg raakt. Je zet ze vlak naast je router en goed internet is gegarandeerd. Deze Xiaomi Wifi Versterkers zijn vrij goedkoop en zijn dan ook niet geschikt voor het streamen van video’s van Netflix en Youtube. Verder kan je prima aan het werk met deze versterker.

11 Secu First REP240

Ook deze wifi versterker gaat tot 300 Mbps. Deze wifi-repeater zorgt ervoor dat je een extra bereik van ongeveer 50 meter hebt. Dat kan er net voor zorgen dat je lekker onbezorgd kan browsen in plaats van dat de verbinding steeds net wegvalt. Je kan de SecuFirst REP240 makkelijk in het stopcontact steken, met een WPS-knop en een verbinding met je smartphone of tablet is hij in een mum van tijd geïnstalleerd en klaar om je te voorzien van onverstoord internet.

12 AVM FRITZ! Repeater 3000

Met deze AVM FRITZ! Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk uitbreiden. Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps, biedt deze repeater een stabiele en uitgebreide internetverbinding. Deze FRITZ! repeater heeft de snelste internetverbinding van alle versterkers in deze lijst. Je betaalt er dan ook iets meer voor, maar dan heb je wel gegarandeerd overal in en om het huis feilloos internet. Hij moet wel dichtbij je router geplaatst worden, maar als het enige minpuntje is…

13 TP-Link RE450

Ook dit jaar heeft TP-link weer verschillend wifiversterkers die goed in de markt liggen. Wij zien TP-link altijd als één van de beter in zijn soort. Zo is de TP-Link RE450 misschien wel de beste. Hij voorziet wifi in alle ruimtes wanneer je hem in het centrum van het huis plaatst. Ook de kracht van deze wifi versterker is zo veel beter dan die van vele anderen. Een wifi versterker moet vaak minimaal zo goed versterken dat jij een film moet kunnen streamen. Maar met deze versterker kan jij gewoon een film op 4K gemakkelijk streamen. Natuurlijk licht dit wel aan je eigen internetverbinding.

Daarnaast is hij ook niet duur, er zijn wifiversterkers die duur zijn, maar zeker niet zo krachtig. Omdat je een garantieperiode van maar liefst drie jaar hebt is dit zeker een wifiversterker die je in huis wil halen. Is die stuk, dan kan je hem gewoon opsturen en een nieuwe krijgen.

14 Goodtec Pro Ultraboost

Omdat elf er niet genoeg zijn, hier nog een bonus optie. Wanneer de Goodtec Pro Ultraboost eenmaal in het stopcontact zit, duurt het enkele minuten totdat je overal in je huis kan streamen en browsen. Ook deze repeater is niet heel duur, maar kan misschien net dat beetje extra stabiele internetconnectie garanderen, waardoor jij lekker kan doorwerken. Alleen het streamen van video’s is wat lastiger met deze versterker, maar verder doet hij alles wat hij moet doen.

Functies en mogelijkheden

Een wifi versterker is dus eigenlijk altijd een goed idee als je nog niet overal in huis een optimale wifi verbinding hebt. Het is natuurlijk lekker als je gewoon ongestoord je ding kan doen. Wat je ook wil, het is verschrikkelijk om continue naar de router te lopen en te checken of die het wel doet. Voor een paar tientjes heb je al een wifi versterker in huis. Kijk van tevoren wel even waar je hem voor gaat gebruiken. Als je veel films en series wil streamen, moet je misschien iets meer investeren in je repeater. De meeste goedkopere modellen hebben moeite met het feilloos streamen van video’s en je wil natuurlijk niet je wifi versterker steeds checken. Los voor altijd de internetproblemen op met een goede wifi vertsterker, je zal jezelf dankbaar zijn!

Nieuwste over Ondernemerstips