Als ondernemer een zorgverzekering kiezen voor 2021

4 minuten leestijd

Als ondernemer is het belangrijk om je voor verschillende risico’s te verzekeren, zodat je voorkomt dat je voor hele hoge kosten moet opdraaien. Een van de verzekeringen die je nodig hebt is een zorgverzekering. Een zorgverzekering dekt zorgkosten, waaronder een opname in het ziekenhuis of een bezoek aan de dokter. Daarnaast zijn er ook nog heel veel verschillende aanvullende verzekeringen, zodat je zoveel mogelijk kan verzekeren wat jij zelf nodig denkt te hebben. Als ondernemer verdien jij vaak niets of minder als je zelf niet werkt, terwijl dit voor een werknemer in loondienst anders geregeld is. Deze krijgt gewoon doorbetaald bij ziekte. Daarom is een zorgverzekering voor ondernemers erg belangrijk. Er is een ruim aanbod aan verzekeringen, waardoor er altijd een verzekering tussen zit die aan jouw wensen voldoet.

Tips bij het kiezen van de juiste verzekering

Als je op zoek bent naar een zorgverzekering dan heb je veel aanbod, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken en de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Zo heb je verschillende verzekeringsvormen, waarbij je kan kiezen voor een restitutiepolis of naturapolis. Bij een restitutiepolis heb je een vrije artskeuze, waardoor je overal terecht kan. Bij een naturapolis kan je alleen terecht bij de zorgverleners en artsen waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft, maar is goedkoper en je hoeft als ondernemer je zorg niet te declareren. Daarnaast moet je bij het kiezen van een verzekering goed opletten welke dekking je nodig hebt. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd bent. Kijk goed welke aanvullende verzekeringen jij nodig denkt te hebben. Verder heb je ook keuze als het gaat om de hoogte van je eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Het is dan wel goed om een financiële buffer te hebben in het geval er iets onverwachts gebeurt.

Langdurige ziekte

Als je ziek bent dan kan je als ondernemer flink wat inkomsten mislopen. In sommige beroepen kan een gebroken arm er al voor zorgen dat jij jouw werk niet meer kan doen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je geopereerd moet worden of langdurig koorts hebt. Naast het mislopen van inkomsten kan medische zorg ook hoog in de kosten lopen. Daarom is een goede zorgverzekering erg belangrijk en noodzakelijk. Daarnaast is het ook nog eens verplicht. Een goede zorgverzekering kan je helpen met het herstellen van je ziekte als er bijvoorbeeld een fysiotherapeut aan te pas moet komen. Kies een zorgverzekering die past bij jou. Als je één kiest voor zzp’ers dan kan je ook nog eens profiteren van collectiviteitskorting.

Zorgverzekeringen vergelijken

Een zorgverzekering kiezen kan lastig zijn door de enorme keuze aan verzekeraars en verzekeringen. Gelukkig vind je daarom vergelijkingssites, die voor jou een handig overzicht maken van de mogelijkheden. Geef zelf aan waar jouw zorgverzekering aan moet voldoen. Denk hierbij aan de verzekeringsvorm, het eigen risico en de dekkingen. Vervolgens zie je in een overzicht alle zorgverzekeringen die aan jouw wensen voldoen en de bijbehorende kosten. Zo is het eenvoudig om een geschikte zorgverzekering voor jou als ondernemer te vinden.

Ondernemers die willen besparen op hun zorgpremie volgend jaar kunnen vanaf medio november zorgverzekering vergelijken 2021 op Zorgverzekering-vergelijken.net.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips