5 voordelen van kantoor lockers

4 minuten leestijd
kantoor lockers

Of heeft jouw kantoor al lockers? Je kent ze nog wel van school of van de sportclub; kluisjes die je spullen veilig houden terwijl jij je ding aan het doen bent. Vandaag de dag kom je ze ook veel tegen op kantoor, en daar zijn een aantal goede redenen voor. Hieronder lees je welke voordelen kantoorlockers hebben en waarom het ook handige aanvullingen zijn op jouw werkplek. Kijk ook eens op Lockerkasten-shop.nl voor nog meer informatie over lockers.

Persoonlijk

Het grootste deel van de werkvloer wordt gedeeld door alle medewerkers. Uiteraard de vergaderruimten en kantine, maar ook het bureau is steeds vaker een plek waar collega’s even snel overleggen met elkaar. Veel bedrijven hebben een opendeurbeleid, dat wil zeggen: de deur van de manager staat open voor elke werknemer. Met andere woorden, persoonlijke ruimte op de werkplek is schaars. En af en toe heb je spullen of papieren waarvan je niet wil dat de hele afdeling ze ziet of leest. Een locker geeft je privacy en een persoonlijk plekje waar je deze dingen in op kunt bergen.

Veilig

Natuurlijk vertrouw je je medewerkers en collega’s. Maar vooral in grotere bedrijven waar het personeelsverloop hoog is, of waar veel mensen over de vloer komen die er niet werken, is het fijn om een veilige plek te hebben voor je laptop, telefoon of documenten met gevoelige bedrijfsinformatie. Lockers op kantoor geven je de zekerheid dat spullen altijd nog op dezelfde plek liggen waar ze zijn achtergelaten. En wat betreft de laptops en telefoons; niet alleen zijn lockers veilig, ze zijn er ook met stroomvoorziening. Zo zit je nooit meer met lege apparatuur.

Opgeruimd staat netjes

Een ander voordeel van kantoorlockers is dat ze enorm opruimen. Jassen die over stoelen of zelfs aan de kapstok hangen ogen rommelig, net zoals tassen die tegen de bureaus aan staan. Elke dag worden er heel veel spullen meegenomen naar een kantoor en hoewel die spullen aan het eind van de dag doorgaans ook weer vertrekken met de medewerkers, maakt het van het kantoor af en toe een zooitje. Met lockers los je dit probleem op, want spullen in een locker zijn van de vloer en uit het zicht. En iedereen werkt fijner in een opgeruimde werkomgeving.

Efficiënt (zowel qua ruimte als qua telefoongebruik door werknemers)

Kantoorlockers zijn efficiënt. En niet alleen op de meest voor de hand liggende manier, namelijk dat ze spullen opgeruimd en geordend bewaren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van alle werknemers tijdens werktijd elk uur wel even op zijn of haar mobiele telefoon kijkt. Lockers kunnen hierbij helpen, want een telefoon die ligt op de laden in de locker geeft geen afleiding.

Stijlvol

Tegenwoordig zijn lockers niet meer alleen van saai grijs metaal. Ze bestaan in allerlei materialen, vormen en kleuren. Zo kan een stijlvolle locker echt een toevoeging zijn voor de werkvloer. Denk aan vrolijk gekleurde deurtjes of lockers van hout.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips