/

4 tips voor de perfecte bedrijfskantine

4 minuten leestijd

Kantoren worden tegenwoordig met de meest stijlvolle meubels ingericht, maar de kantine is nog vaak een ondergeschoven kindje. Zonde, want je werknemers brengen hier behoorlijk veel tijd door. Als de kantine geen prettige plek is, kan dit ten koste gaan van de productiviteit en sfeer. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De volgende 4 tips helpen je namelijk om de perfecte bedrijfskantine te realiseren.
 

1. Kies voor een afgesloten ruimte

Steeds meer kantoren hebben tegenwoordig een open karakter. Collega’s kunnen elkaar zo niet alleen zien, maar ook direct aanspreken. Dit komt de sfeer ten goede en verhoogt ook de productiviteit van je werknemers. Daarom denk je misschien dat het verstandig is om ook de bedrijfskantine een open karakter te geven. Toch is het beter om de kantine te vestigen in een afgesloten ruimte. Als je werknemers hun werkplek niet kunnen zien, kunnen ze hun werk letterlijk en figuurlijk even achter zich laten.
 

2. Denk goed na over het interieur

De laatste jaren heeft design kantoorinrichting aan populariteit gewonnen. Vandaar dat veel kantoren tegenwoordig stijlvol zijn ingericht. Veel bedrijven hebben de neiging om de inrichting van de werkvloer door te trekken in de kantine. Dit is op zich logisch, want zo ontstaat er één geheel. Verstandig is het alleen niet, want je doet er goed aan een andere sfeer neer te zetten in de bedrijfskantine. Als je werknemers hier pauze houden, worden ze niet contant herinnerd aan hun werk. Dit is vaak wel het geval als de kantine met soortgelijke meubels is ingericht als de werkvloer.

Heb je een tafels in verschillende hoogtes en comfortabele stoelen en krukken voor je bedrijfskantine gekocht? Dan ga je er misschien van uit dat je werknemers hier hun pauzes doorbrengen. Helaas is dit niet altijd het geval, want er is wel wat meer nodig dan alleen kantoormeubilair om ze over de streep te trekken. Overweeg daarom een tafeltennistafel of tafelvoetbaltafel neer te zetten of een dartbord op te hangen. Er is dan ook tijd voor ontspanning en dat nodigt uit om pauze te houden in de bedrijfskantine.
 

3. Gebruik accessoires

Om de sfeer in huis te verhogen maken veel mensen gebruik van accessoires. In bedrijfskantines kom je ze alleen (nog) niet veel tegen. Zonde als je het ons vraagt, want juist hier zijn ze belangrijk. Door accessoires te gebruiken zorg je er namelijk voor dat de kantine van je bedrijf een fijne plek wordt voor je personeel. Hang daarom schilderijen op en zet zeker ook planten neer.
 

4. Bied lekkere en gezonde lunches aan

Als je werknemers de bedrijfskantine minder gebruiken dan je lief is, kun je ze proberen te lokken door lekkere en gezonde lunches aan te bieden. Op deze manier wordt het een stuk aantrekkelijker om er pauze te houden. Bovendien ontlast jij je werknemers, want zij hoeven geen brood meer te smeren voordat ze naar hun werk gaan. De bedrijfskantine wordt zo een fijnere plek, waardoor je personeel er waarschijnlijk meer tijd doorbrengt.

Nieuwste over Blog