WordPress website laten bouwen: zo bereid je je voor

3 minuten leestijd

Je wil een WordPress website laten bouwen? Gefeliciteerd! Ongeveer één derde van alle websites die op dit moment draaien, lopen via het CMS WordPress. Het is een betrouwbaar en stabiel systeem waar je professionele websites mee kunt bouwen. Maar als jij het laat uitbesteden dan wil jij je natuurlijk wel goed voorbereiden. Dit artikel helpt jou hierbij!

Een bedrijf dat WordPress websites ontwerpt, bouwt, onderhoudt is Stuurlui, dit fullservice WordPress bureau kan een hoop voor jouw nieuwe website betekenen. Neem anders eens een kijkje op https://stuurlui.nl/. Als je op kantoor komt om een nieuwe website te bespreken dan is de kans groot dat de volgende vragen worden gesteld. Kom dus goed beslagen ten ijs en bereidt je gesprek voor met dit artikel.

Vraag 1: wat is het doel van jouw website straks?

Dit is een heel belangrijke vraag, want wat wil je straks met jouw website? Je wil meer dan alleen informeren. Je wilt mensen activeren om bijvoorbeeld iets te kopen in de webshop, zich aan te melden voor bijvoorbeeld een webinar of simpelweg een offerte opvragen of contact op nemen. Denk dus van tevoren goed waar jouw behoefte ligt.

Vraag 2: wat is jouw budget straks?

Een WordPress website laten bouwen is natuurlijk niet gratis. Maar daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos. Door van tevoren goed te communiceren over het budget weten beiden partijen waar ze straks aan toe zijn. Zo heb jij straks helder wat je kan verwachten en weet de WordPress Developer hoeveel speling ze hebben. Ook belangrijke vragen hierbij zijn: wat zit er in de prijs? Wordt de website bij deze partij ook gehost, moet je nog betalen voor een domeinnaam? Zijn er nog extra plugins nodig die je moet betalen? Goed om dit vooraf helder te hebben.

Vraag 3: wat wil je hierna?

Het prettige aan een WordPress website is dat je hem, met een beetje computerkennis, zelf kan onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een blog, het aanpassen van data of het veranderen van een foto. Maar je kan er ook voor kiezen om het onderhoud van jouw nieuwe website, na oplevering, in beheer bij de maker te houden. Zo heb jij er geen omkijken na en kun je door middel van korte lijntjes contact houden over bijvoorbeeld het plaatsen van een blog. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat hier ook een prijskaartje aan hangt.

 

 

Nieuwste over Ondernemerstips