Last Updated on: 4th oktober 2021, 01:50 pm
Een zakelijke telefoon kan handig zijn op bepaalde momenten, maar wanneer ga je over op zakelijke telefonie? Wanneer heb je een zakelijke telefoon echt nodig?
Zakelijke telefoon
De zakelijke telefoon is in het leven geroepen zodat belangrijke zaken altijd direct geregeld konden worden, maar wanneer is dat echt nodig? Heb je er niet genoeg aan om een telefoon op je werk te hebben staan en een telefoon privé te houden voor buiten de werktijden om? Een simpel antwoord op die vraag is er niet. De laatste jaren zijn we op zo’n intensieve manier onze telefoons gaan gebruiken, dat het lastig is om onze schermtijd in te delen. Daar hoort ook de afscheiding bij tussen werk en privé schermtijd. Een telefoon van je werk krijgen is natuurlijk leuk, maar wanneer gebruik je hem privé en wanneer neem je je zakelijke telefoontjes op?
Ondernemers
Wanneer is een zakelijke telefoon echt nodig als ondernemer? Elk bedrijf moet bereikbaar zijn. Er zal altijd contact plaatsvinden tussen het bedrijf en de klant. Of dat nou via de mail, chat of telefoon is. Mensen willen heel vaak nog even bellen. Als ondernemer is het dus ondenkbaar om niet een telefoon te gebruiken. De enige vraag hier is, wanneer laat je de telefoon overgaan en wanneer neem je hem op? Als ondernemer gaan de zaken altijd door. De interesses van klanten gaan altijd door, ook buiten werktijd om.
Verzekeren
Dat is waar de zakelijke telefoon om de hoek komt kijken. Een zakelijke telefoon is altijd handig als je veel klantcontact hebt en je altijd bereikbaar wil zijn. Met een zakelijke mobiele telefoon ben je altijd en overal bereikbaar en beschikbaar voor je klanten. Daarbij is het belangrijk om deze telefoon te alle tijden bij je te hebben en beschikbaar te houden. Dat betekent een verzekering en bescherming voor nieuwe toestellen zodat ze niet kapot kunnen vallen zoals met een Samsung S21 hoesje. Een zakelijke telefoon die gestolen wordt of kapot valt, kan voor veel schade zorgen.
Groeiende ondernemers
Voor veel bedrijven is het logisch om klein te beginnen en een privénummer op te geven als zakelijk nummer. In het begin zal je nog makkelijk bij kunnen houden wie belt en wie wanneer belt. Je kan de nummers nog opslaan in je telefoon, maar als het bedrijf groeit, zullen ook de nummers opstapelen. Het kan al snel onoverzichtelijk worden. Want wie wil jou te pakken krijgen en wie belt zakelijk op dit nummer? Als je merkt dat je het overzicht kwijt begint te raken, is het tijd voor een zakelijke telefoon. Een extra telefoon aanschaffen zal niet de grootste kostenpost zijn en het kan wel een heleboel stress schelen.
Zakelijk aanbod
Als ondernemer moet je altijd een telefoonnummer opgeven dat bij je bedrijf hoort. Heb je nog geen specifiek bedrijfsnummer, dan kan je je eigen telefoonnummer opgeven. Je kan dit later altijd nog veranderen. Wees er wel verdacht op dat je vanaf dat moment ook privé gebeld gaat worden door bedrijven die een zakelijk aanbod voor je hebben. Misschien is het juiste antwoord op de vraag dan ook: direct. Een zakelijke telefoon is handig, duidelijk en kan buiten werktijd gewoon uit als je dat wil.