Tips om de bereikbaarheid van jouw klantenservice te verbeteren

3 minuten leestijd

Last Updated on: 11th april 2024, 12:46 pm

Als er iets is waar mensen een hekel aan hebben, dan is het wel een slecht bereikbaar bedrijf. Als je advies wilt inwinnen, of een klacht wilt neerleggen, dan is het van belang dat de klantenservice hiervoor beschikbaar is. Ook voor jouw bedrijf geldt dit. We geven je graag een aantal tips om hiermee aan de slag te gaan!

Zorg dat alle kanalen met elkaar verbonden zijn

Klanten maken gebruik van verschillende communicatiekanalen. Als je ervoor zorgt dat al deze kanalen naadloos met elkaar verbonden zijn, dan kunnen klanten zelf kiezen op welke manier ze contact willen zoeken. Of dit nou via een zakelijk telefoonnummer, mail of een chatbot is, zorg ervoor dat je bereikbaar bent.

Chatbots: handig en effectief

Chatbots zijn geautomatiseerde virtuele assistenten die klanten kunnen helpen bij het beantwoorden van veelgestelde vragen en bij het oplossen van eenvoudige problemen. Door chatbots te integreren kunnen klanten 24/7 directe ondersteuning krijgen. Dit vermindert wachttijden en verbetert de algehele bereikbaarheid. Mocht men er met de chatbot niet uitkomen dan is er vaak nog de optie om telefonisch contact te leggen. Jij kunt er als ondernemer voor zorgen dat je bereikbaar bent via een vast nummer op mobiel, zodat je snel kunt schakelen als dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat je een betrouwbare partij bent om diensten bij af te nemen.

FAQ’s

Een goed georganiseerde en uitgebreide FAQ pagina op de website kan klanten helpen bij het vinden van antwoorden op hun vragen. Investeer hierin door stapsgewijze handleidingen en oplossingen voor veelvoorkomende problemen aan te bieden. Dit vermindert de belasting van de klantenservice en verbetert uiteindelijk de bereikbaarheid.

Alles mobielvriendelijk

In het tijdperk van smartphones en tablets is het essentieel om ervoor te zorgen dat alles mobielvriendelijk is. Optimaliseer jouw website en andere communicatiekanalen (bijvoorbeeld de livechat) zodat het goed werkt op mobiele apparaten, zodat klanten eenvoudig toegang hebben tot de klantenservice, waar ze zich ook bevinden.

Livechat: interactie met de klant

Het aanbieden van een livechat is een waardevol communicatiekanaal dat directe interactie mogelijk maakt. Zorg voor goed opgeleide livechat medewerkers die klanten snel en efficiënt kunnen helpen. Livechat biedt klanten de mogelijkheid om snel antwoord te krijgen op hun vragen, zonder de moeite te hoeven nemen om te bellen of een e-mail te sturen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips