Re-integratie tweede spoor na een burn-out

2 minuten leestijd

Lukt het uw werknemer niet om terug te keren in de oude functie na een burn-out, kan ervoor worden gekozen om uw werknemer ander werk te laten vinden bij een nieuwe werkgever.

Nieuwe perspectieven na een burn-out

Een burn-out brengt vaak een heroverweging van carrièredoelen en persoonlijke prioriteiten met zich mee. Als werkgever is het begrijpelijk dat u wilt bijdragen aan het herstel van uw werknemer en tegelijkertijd de belangen van uw organisatie behartigt. Een 2e spoor traject biedt een oplossing door de focus te verleggen naar nieuwe perspectieven buiten de huidige organisatie.

Wederzijds belang

Re-integratie tweede spoor gaat verder dan eenzijdig voordeel. Het biedt wederzijdse voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Voor de werknemer opent het nieuwe deuren naar professionele groei en persoonlijk welzijn, terwijl de werkgever kan profiteren van een goed werkgevers imago wat financiële voordelen kan opleveren tijdens werving en selectie trajecten. 

Financiële voordelen van re-integratie tweede spoor

Naast een goed werkgevers imago kan re-integratie tweede spoor ook directe financiële voordelen opleveren. Werkgevers zijn namelijk vaak verplicht het loon van een werknemer met een burn-out gedurende de eerste twee ziektejaren door te betalen. Door deze werknemers zo snel mogelijk aan een nieuwe en passende baan te helpen, kunt u de periode waarin u het loon moet doorbetalen verkorten

Daarnaast speelt re-integratie tweede spoor een cruciale rol bij het voorkomen van loonsancties door het UWV. Wanneer een werkgever onvoldoende inspanningen levert voor de re-integratie van een zieke werknemer, kan het UWV een loonsanctie opleggen, waardoor de verplichting om het loon door te betalen wordt verlengd. Een succesvolle uitvoering van re-integratie tweede spoor biedt niet alleen perspectief voor de werknemer maar draagt ook bij aan het voorkomen van dergelijke financiële sancties voor de werkgever.

Nieuwste over Blog