/

Moneybird is perfect voor jouw administratie

4 minuten leestijd
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) ontkom je er niet aan: de boekhouding

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) ontkom je er niet aan: de boekhouding. Het bijhouden van een financiële administratie is niet alleen een verplichting, maar geeft je ook inzicht in hoe je onderneming ervoor staat. Kennis van basisprincipes zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het reserveren voor belastingen en het op tijd versturen van facturen en het doen van je btw-aangifte is van groot belang. Toch hoef je niet alles uit je hoofd te weten, er zijn tools die je daarbij kunnen helpen.

Efficiënt je administratie opzetten met Moneybird

Een goed begin is het halve werk, zeker als het aankomt op administratie. Het opzetten van een goede administratie bespaart je later veel tijd en moeite. Gelukkig zijn er tal van tools die je als ZZP’er kunt inzetten om je boekhouding gemakkelijker te maken. Eén voorbeeld hiervan is Moneybird, een online boekhoudpakket dat speciaal ontworpen is voor ondernemers zoals jij.

Moneybird is een alles-in-één-pakket waarmee je jouw boekhouding kunt automatiseren. Van het versturen van facturen, het registreren van betalingen en het sturen van creditfacturen tot het doen van btw-aangifte, alles gebeurt overzichtelijk binnen één platform. De eerste 60 dagen kun je Moneybird gratis proberen, dat geeft je de kans om te proberen of dit boekhoudpakket ook iets is voor jou en je bedrijf.

Hoe om te gaan met facturatie en betalingen

Facturatie is meer dan alleen een rekening sturen: het is een visitekaartje van jouw bedrijf. Zorg dus voor een professionele uitstraling en correcte informatie op je facturen. Daarnaast wil je je geld natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Automatisch herinneringen versturen kan hierbij helpen en dit is iets waar Moneybird uitstekend bij kan assisteren.

Ben je internationaal actief? Dan krijg je ook te maken met btw-aangifte voor diensten of producten die je buiten Nederland levert. Moneybird maakt dit proces eenvoudiger door automatisch de juiste btw-tarieven toe te passen en helpt bij het indienen van de ICP-opgave (de aangifte die je doet bij het zakendoen met ondernemers in andere Europese landen).

Voorkom veelgemaakte fouten in je boekhouding

Een foutje in de boekhouding kan iedereen overkomen, maar als ZZP’er wil je natuurlijk zoveel mogelijk problemen voorkomen. Veelgemaakte fouten zijn bijvoorbeeld het vergeten van kostenposten of het niet juist toepassen van btw-regels. Door gebruik te maken van Moneybird verminder je de kans op deze fouten aanzienlijk dankzij ingebouwde checks en een duidelijk overzicht van alle transacties.

Het consequent categoriseren en up-to-date houden van je administratie helpt ook om het overzicht te houden. In Moneybird kun je eenvoudig transacties koppelen aan categorieën, waardoor je altijd weet waar je financieel staat en wat er nog moet gebeuren voor de volgende btw-aangifte.

Boekhouding kan ook meevallen

Veel mensen zien als een berg op tegen de boekhouding, maar met de juiste instelling en handige software hoeft dit geen stressvolle bezigheid te zijn. Regelmatig even tijd nemen om je boekhouding bij te werken voorkomt dat er een achterstand ontstaat. Ook is het raadzaam om goed op de hoogte te blijven van wijzigingen in belastingregels die impact kunnen hebben op jouw bedrijf.

Als ZZP’er heb je genoeg aan je hoofd. Laat daarom Moneybird werk uit handen nemen waarin jij niet gespecialiseerd bent. Zo kun jij je richten op wat echt belangrijk is: jouw onderneming laten groeien en succesvol maken!

Nieuwste over Blog