/

Je administratie versimpelen met order to cash automation

3 minuten leestijd

Last Updated on: 15th maart 2024, 09:59 am

Als ondernemer wil je dat je bedrijf zo soepel mogelijk verloopt en omslachtige en tijdrovende processen voorkomen. Gelukkig hoef je hier niet meer tegenaan te hikken, want er is een manier om alle processen binnen je bedrijf te verbeteren en te versnellen. Je kunt namelijk jouw bedrijfsprocessen efficiënter maken vanaf het moment dat er een bestelling binnenkomt tot het moment dat de betaling is afgehandeld. Dit kun je voor elkaar krijgen met order to cash automation. Ik zal je hieronder uitleggen wat het precies is en hoe het in zijn werk gaat. 

Wat is order to cash automation en hoe werkt het?

Order to cash automation is een begrip dat slaat op je bedrijf: namelijk het hebben van een geoliede machine waarin alle bestellingen efficiënt worden verwerkt – van begin tot eind. ] Het bedrijfsproces wordt versimpeld, van de bestelling van de klant tot het ontvangen van de betaling. Het versturen van de factuur is geautomatiseerd en ook wordt er beheerd wie deze nog moet betalen. Het betalingsproces wordt dus automatisch in gang gezet, waardoor jij je inkomsten snel binnen hebt.  Door de procesverbeteringen kun jij je focussen op taken die belangrijk zijn binnen je bedrijf en waar je gespecialiseerd in bent. 

Dit zijn de voordelen van order to cash automation

Door order to cash automation in te zetten in je bedrijf, kun je het hele proces veel efficiënter inrichten. Je kunt namelijk veel sneller werken waardoor klanten meer tevreden zijn. Het werken wordt daarnaast veel nauwkeuriger, omdat er minder kans is op menselijke fouten in het proces. Daardoor worden bestellingen juist afgehandeld en transacties verbeterd. Het betalingsproces wordt namelijk voor de klant simpeler en jij hebt hierdoor sneller je geld binnen, waardoor je minder betalingsachterstanden hoeft bij te houden. Tevens betekent dit uiteraard dat je financiële situatie beter wordt in het bedrijf als er minder wanbetalers zijn. De snelle orderverwerking draagt bij aan een betere klantbeleving waardoor klanten sneller bij je terugkomen. Je werkt zo aan je betrouwbaarheid. 

Kan order to cash automation ook iets betekenen voor jouw bedrijf?

Of order to cash automation ook iets voor jouw bedrijf is, kun je alleen zelf beoordelen. Dit zijn vragen die jij jezelf zou kunnen stellen: heb je ooit problemen gehad met betalingen die niet voldaan werden of met fouten in het bestelproces? Zo ja, dat kun je verhelpen met order to cash automation. Als je daarnaast op dit moment veel tijd kwijt bent aan de handmatige administratie binnen je bedrijf, is het ook zeker aan te raden. Een geautomatiseerd proces draagt bij aan het sneller bereiken van je zakelijke doelen. Er zijn meerdere manieren om jouw processen te automatiseren, je moet alleen uitzoeken welke het meest geschikt is voor jouw bedrijf en welke het beste bij jou past. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog