/

Mijn werkgever dreigt met ontslag! Wat moet ik doen?

4 minuten leestijd

Heeft uw werkgever eens of meerdere keren laten vallen dat hij of zij u wil ontslaan? En bent u bang dat het binnenkort niet meer alleen blijft bij intimideren, maar dat er ook daadwerkelijk ontslag gaat vallen? Weet dan dat een werkgever u niet zomaar mag ontslaan. Er zijn namelijk veel regels verbonden aan het recht om werknemers te kunnen en mogen ontslaan. Het ontslagrecht speelt hierbij een ontzettend grote rol. Heeft u zelf weinig tot geen kennis over het ontslagrecht, maar wilt u wel graag advies inwinnen bij een specialist? Raadpleeg dan een arbeidsrecht advocaat. Een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht weet alles van het ontslag recht en kan u als geen ander bij staan. Wilt u graag meer weten over wat een arbeidsrecht advocaat voor u kan betekenen? Lees dan zeker nog even verder. Wij vertellen u hier graag meer over. 

Verschillende vormen van ontslag

Wanneer uw werkgever u confronteert met een ontslag, dan kan dit op grond van verschillende redenen of oorzaken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontslag op staande voet (per direct). Tijdens ziekte of bijvoorbeeld zwangerschap. Maar het kan ook zijn dat hij of zij u ontslaat wegens een verstoorde werkrelatie. Andere veel voorkomende redenen voor ontslag zijn wegens faillissement of reorganisatie. Maar we zien helaas ook vaak dat een ontslag wordt gekoppeld aan bedrijfseconomische redenen. Maar ook ontslag in proeftijd en ontslag met wederzijds goedvinden zijn mogelijke redenen waarom uw werkgever u kan ontslaan. 

Schakel vroegtijdig de hulp van een advocaat in

Wanneer uw werkgever al eens heeft uitgesproken u te willen ontslaan, of wanneer u dit vermoeden heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk de hulp van een advocaat in te schakelen. Hoe eerder u dit doet, hoe groter de kans dat het conflict wordt opgelost in uw voordeel. Wacht daarom zeker niet te lang met het inschakelen van hulp, maar raadpleeg zo snel mogelijk de expertise van een arbeidsrecht advocaat. Een specialist die al jarenlang in het vak zit heeft alle nodige ervaring om u zo goed mogelijk te helpen. 

Wat zijn de kosten voor een advocaat?

Afhankelijk van het conflict, het moment dat u een advocaat inschakelt en het verloop van het proces, kan de keuze voor een advocaat zeker verschillen in de kosten. Veelal geldt dat voor juridische bijstand in een procedure wordt gewerkt met een vaste prijsafspraak of een vast tarief per uur. Wanneer u in zee gaat met een gespecialiseerde advocaat kan hij of zij u een realistische inschatting geven van het aantal uren dat gemaakt dient te worden. Hierdoor krijgt u ook direct een beeld van de kosten voor een arbeidsrecht advocaat. U weet dan direct waar u aan toe bent en kunt op basis van de kosten aangeven of het akkoord is of niet. Wanneer dit eerste het geval is, kunt u samen met uw gespecialiseerde advocaat direct aan de slag met uw zaak. Doordat de kosten transparant zijn kunt u samen snel aan de slag, en dat is natuurlijk weer ontzettend bevorderlijk voor het uiteindelijke resultaat van uw zaak. 

Nieuwste over Blog