4 tips om je telefoon te beschermen

4 minuten leestijd

Daar gaat je telefoon, met een smak komt hij terecht op staat. Je durft het toestel bijna niet op te pakken… Dit scenario loopt helaas vaak niet goed af. Smartphones zijn vaak van glas en kunnen daarom gemakkelijk breken. Deuken, butsen, krassen of inbraak op je telefoon is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten.

Of je het nou wilt toegeven of niet, je telefoon is vaak erg belangrijk. Elke telefoon gaat een keer kapot, maar wist je dat er manieren zijn om dit zo lang mogelijk uit te stellen? Wij geven 5 tips.

Tip 1: Een screenprotector

Iedereen weet dat een screenprotector heel belangrijk is voor het beschermen van jouw telefoonscherm. Toch hebben weinig mensen een screenprotector. Zonde! Van een screenprotector merk je namelijk helemaal niets, maar het beschermt je toestel wel. Voor een optimale bescherming tegen krassen en barsten kun je het beste voor een plaatje van echt glas gaan. Dit is namelijk extra stevig en minder zichtbaar. Hier betaal je vaak iets meer geld voor dan voor een plastic screenprotector, maar het is het zeker waard.

Oeps… Heb je toch een ongeluk gehad en is je scherm kapot gegaan? Geen paniek, je kunt je scherm gewoon laten maken. Bijna elke stad heeft wel een telefoonwinkel waar ze reparatieservice aanbieden. Woon je in de buurt van Delft? Kijk dan eens bij de telefoonwinkel Delft.

Tip 2: Ga voor een stevig hoesje

Veel mensen kiezen een telefoonhoesje uit op hoe deze eruitziet. Ze gaan dan voor het dunste hoesje dat je bijna niet ziet. Dit is helaas niet altijd even slim. Deze hoesjes zullen je telefoon maar minimaal beschermen. Als je je telefoon hard laat vallen, zal deze alsnog kapot gaan. Ga daarom op zoek naar een hoesje dat echt stevigheid biedt.

Tip 3: Beveilig je telefoon tegen diefstal

Op vakantie ben jij als toerist vaak een makkelijk doelwit voor zakkenrollers. Zeker op drukke plekken kost het dieven weinig moeite om je telefoon te stelen. Zorg daarom dat je je smartphone nooit zichtbaar in je broekzak of jaszak bewaart. Stop hem goed weg! Check voordat je op reis gaat ook even goed wat jouw verzekering precies verzekert. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, mocht er toch iets onverwachts gebeuren.

Je kunt je telefoon ook los verzekeren door een smartphone verzekering af te sluiten. Gaat jouw smartphone buiten de garantieperiode of garantievoorwaarden kapot terwijl je een verzekering hebt? Dan wordt deze namelijk altijd gerepareerd.

Tip 4: Bescherm je telefoon tegen hackers

Je telefoon kan ook gehackt worden. Als je wordt gehackt, liggen al je persoonlijke gegevens zoals foto’s, contactpersonen en e-mails gewoon op straat. Het is heel makkelijk om je telefoon tegen hackers te beschermen, maar toch schiet het er bij mensen vaak bij in.

Om je telefoon veilig te houden is het belangrijk alle software-updates op tijd te installeren. Een andere maatregel om je telefoon nog beter te beveiligen is tweestapsverificatie. Met deze extra beveiligingscontrole hebben hackers en dieven niet genoeg aan alleen je wachtwoord om toegang te krijgen tot jouw apps.

Nieuwste over Ondernemerstips