/

3 handige verzekeringen als ondernemer

3 minuten leestijd

Risico’s nemen hoort bij het ondernemen. Toch zijn er bepaalde risico’s die je liever afgedekt wilt hebben. Bijvoorbeeld omdat ze de toekomst van je bedrijf in gevaar kunnen brengen. Risico’s afdekken kun je doen door de juiste verzekeringspolissen af te sluiten. In dit artikel vertellen we je meer over 3 verzekeringen die belangrijke risico’s voor je wegnemen: de rechtsbijstandverzekering, de inventarisverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wat houden deze 3 polissen precies in?

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer loop je altijd het risico om betrokken te raken bij conflicten, of het nu gaat om geschillen met klanten, leveranciers of zelfs je personeel. Hoewel je liever zulke situaties wilt vermijden, kunnen ze soms toch uit de hand lopen. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt een belangrijke bescherming in zulke gevallen. Met deze verzekering kun je niet alleen preventief juridisch advies krijgen van de juristen van de verzekeraar om conflicten te voorkomen, maar ook worden de kosten gedekt als de situatie toch verder escaleert. Je bent dus niet alleen financieel beschermd, je krijgt ook professionele ondersteuning waardoor je je kunt blijven concentreren op het runnen van je bedrijf.

Een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven wordt steeds belangrijker. Het aantal claims dat ingediend wordt tegen bedrijven neemt namelijk toe. De kosten van een verzekering hiertegen staan vaak in schril contrast met de kosten die een claim met zich mee kan brengen.

Inventarisverzekering

De spullen die je nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden, zijn van ontzettend belangrijk. Maar wat als er iets misgaat, zoals brand of diefstal? Niet alleen komt de operatie stil te liggen, je zult ook flinke kosten moeten maken om je bedrijfsmiddelen te repareren of te vervangen. In zo’n geval kan een inventarisverzekering je uit de brand helpen. Hiermee krijg je de kosten om je spullen te vervangen of te repareren vergoed van de verzekeraar. Zo kun je snel weer aan de slag en voorkom je grote financiële tegenvallers. Zeker als je inventaris bestaat uit hele dure spullen, of als je sterk afhankelijk bent van de inventaris voor het uitvoeren van de werkzaamheden, is een inventarisverzekering geen slecht idee.

Beroepsaansprakelijkheidverzekering

Deze verzekering is vooral relevant voor professionals zoals financieel adviseurs en consultants. In dit soort beroepen kan het namelijk voorkomen dat een klant financiële schade lijdt als gevolg van een fout of nalatigheid in het advies dat de professional heeft gegeven. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan heel waardevol zijn, omdat claims omtrent financiële schade soms flink in de papieren kunnen lopen. Met deze polis weet je dat je beschermd bent tegen een flinke financiële tegenvaller, waardoor je met een gerust hart verder kunt gaan met waar jij goed in bent: je beroep.

Nieuwste over Blog