Zo ben je zichtbaar op een beurs

4 minuten leestijd

Ga je binnenkort naar een beurs of een ander evenement? Dan wil jij ervoor zorgen dat je goed zichtbaar bent. Maar hoe val je op tussen al die concurrenten? In dit artikel vind je alle tips voor een goede zichtbaarheid tijdens een beurs. Van vlaggen met het bedrijfslogo erop tot aan relatiegeschenken!

Online kan je al heel veel doen om je bedrijf te promoten. Zo kan je gebruik maken van Twitter, Instagram, Facebook of LinkedIn. Maar om af en toe op een beurs jouw bedrijf te laten zien is heel slim. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om dit te doen. Door gebruik te maken van banners, vlaggen met het bedrijfslogo erop of weggevers bijvoorbeeld. Wij geven je hier de beste tips voor zichtbaarheid tijdens evenementen.

1. Vergroot letterlijk je zichtbaarheid

Een beursstand of een kraam die je normaal krijgt op een beurs zijn vaak niet zo groot. Wil je een grote kraam dan zal je hier veel meer voor moeten betalen en zal je als kleine ondernemer het vaak moeten hebben van ander soort reclame. Zo kan je gebruik maken van vlaggen met het bedrijfslogo erop of grote banners. Zo vergroot jij letterlijk je zichtbaarheid tijdens een beurs. Je kan ook denken aan nog meer van dit soort slimme trucjes om potentiele klanten jouw kant op de krijgen. Denk eens aan een groot doek voor op de tafel of juist erachter tegen de wand.

2. Weggevers of relatiegeschenken

Waar je voor kan kiezen is het weggeven van kleine handige dingen. Welke attributen gebruik jij dagelijks en denk je dat anderen ook goed kunnen gebruiken. Een pen is al lang verleden tijd. Wees dus creatief. Bijvoorbeeld een handig spiegeltje, eten of drinken met jouw logo erop en meer van dit soort dingen.

Wil je mensen langer binden dan is het wellicht slim om een relatiegeschenk te geven wanneer iemand zich bindt om welke manier dan ook aan jouw bedrijf. Dit kan zijn door een abonnement met een extra cadeau. Hier hebben we het niet over een kleine weggever maar echt iets groters.

3. Spreek mensen aan tijdens een beurs

Wil jij nog meer mensen bereiken dan kan je natuurlijk mensen aanspreken. Bij bepaalde beurzen zitten hier wel een aantal regels aan verbonden. Soms mag je niet te ver van je plek af om mensen aan te spreken. Maar bij andere beurzen mag je actief mensen werven en rondlopen over de beurs om mensen attent te maken op jouw aanwezigheid. Wees slim en maak hier gretig gebruik van. Soms zijn mensen bang om zelf op iemand af te stappen tijdens een beurs.

4. Reclame vooraf aan een beurs

Wat natuurlijk ook heel goed helpt is actief mensen informeert over een naderende beurs waar jij aanwezig bent. Dit kan zijn door je huidige klanten mailtjes te sturen of door gebruik te maken van je eigen sociale mediakanalen. Wanneer er meer mensen zich bewust zijn van jouw deelname aan een beurs zal je ook krijgen dat je beursstand drukker bezocht wordt. Doordat er meer mensen rondom jouw kraam lopen wordt je bedrijf interessanter. Meer mensen zullen willen zien wat jij te bieden hebt. Nodig dus zo veel mogelijk mensen uit van tevoren.

Weten hoe je zo’n salesgesprek moet voeren? Lees deze blog eens! 

Nieuwste over Topondernemers