Voordat je een webshop begint, moet je goed nadenken over een aantal zaken. Zo moet de lay-out van de website mooi zijn en daarnaast moeten alle producten goed en snel weergeven worden. Daarnaast moet je aandacht besteden aan het betaalproces. Je wilt het jouw klanten immers zo makkelijk mogelijk maken om te betalen. Om jou op weg te helpen, vertellen we je hieronder welke verschillende betaalmethodes er tegenwoordig allemaal zijn. Op deze manier hopen wij jou te helpen de juiste betaalmethode(s) voor jouw bedrijf te kiezen.
iDEAL & Bancontact
Ben je actief binnen Nederland? Dan moet je in ieder geval iDEAL aanvragen. Waarom? Omdat dit de populairste betaalmethode is binnen ons land. Via iDEAL kan een consument een online betaling doen via de beveiligde internetbankierenomgeving van zijn eigen bank. Iedere consument die bankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot, kan gebruikmaken van iDEAL.
Wil je daarnaast dat Belgen een product bij jou af kunnen nemen? Dan raden wij jou aan om ook Bancontact als betaalmethode toe te voegen aan jouw webshop. Bancontact is bij onze zuiderburen namelijk de populairste manier voor online betalingen. Qua manier van betalen is deze betaalmethode vergelijkbaar met iDEAL. De consument wordt namelijk ook doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van zijn bank.
Achteraf betalen
Naast iDEAL en Bancontact bieden veel webshops hun klanten tegenwoordig de mogelijkheid aan om achteraf te betalen. Waarom je dit zou doen? Omdat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen makkelijker en meer bestellen wanneer zij pas achteraf hoeven te betalen. Binnen Nederland, België en Duitsland wordt er vaak achteraf betaald via de betaalmethode AfterPay. Achteraf betalen kan daarnaast via Klarna of via Billink. Grote voordeel van achteraf betalen is dat je niet afhankelijk bent van het betaalmoment van de klant. Je kunt de bestelling direct versturen nadat deze geplaatst is.
Creditcardbetalingen
Veel online betalingen worden verricht met een creditcard van Visa, MasterCard of American Express. Creditcardbetalingen zijn met name populair omdat producten minimaal 180 dagen verzekerd zijn tegen schade, diefstal en verlies wanneer ze met creditcard betaald worden. Dit is voor klanten vaak een extra zekerheid, waardoor deze betaalmogelijkheid niet mag ontbreken in jouw webshop. Aangezien niet iedereen over een creditcard beschikt, kun je jouw klanten ook laten betalen via PayPal. Deze betaalmethode werkt met aankoopbescherming. Wordt het product niet geleverd of klopt de omschrijving niet? Dan vergoedt PayPal het volledige bedrag. Daarnaast werkt PayPal ook met verkopersbescherming.
Apple Pay
De betaalmethode Apple Pay kan alleen gebruikt worden door mensen met Apple-producten. Wereldwijd zijn er behoorlijk wat mensen die een iPad, iPhone of Apple Watch hebben. Wil je deze mensen makkelijk laten betalen? Dan is Apple Pay ideaal. Grote voordeel van deze betaalmethode is dat alleen mensen met een Apple-apparaat deze betaalmogelijkheid te zien krijgen. Dit gebeurt enkel wanneer zij shoppen via Safari, de standaardbrowser van Apple. Wanneer jouw klant geen Apple Pay-account heeft, krijgt hij/zij deze betaalmethode ook niet te zien. Bij betalingen wordt gebruikgemaakt van de nieuwste veiligheidsnorm met strong customer authentication. Betalingen worden bevestigd via TouchID of FaceID.