Verschillende soorten lichtreclame, laat het maken door 3TAC

4 minuten leestijd

Je wil als ondernemer zichtbaar zijn waar je bedrijf ook staat. Je wil dat zo veel mogelijk mensen bekend worden met jouw bedrijf. Dit kan je doen door goede lichtreclame aan bijvoorbeeld de gevel van jouw pand. Wij vertellen er meer over in dit artikel. 

Lichtbakken, neonverlichting, LED-reclame en gevelreclame. Het zij allemaal verschillende soorten lichtreclames die toegepast kunnen worden door 3TAC. Zij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd zijn in op maat gemaakte lichtreclame. Jouw onderneming zal ontzettend goed zichtbaar worden met gebruik van het juiste licht in de vorm van bijvoorbeeld je logo. Maar wat is lichtreclame nu precies? 

Dit is lichtreclame 

Zoals je al kon lezen in de introductie van dit artikel zijn er verschillende soorten lichtreclames. Maar voordat we daar induiken is het goed om te weten wat lichtreclame precies is. Want waarschijnlijk rij je dagelijks aan honderden lichtreclames voorbij zonder dat je er mee bezig bent. Lichtreclame kan in allerlei vormen, zo kunnen het 3D-letters zijn of gewoon een bushokje waarbij de reclame aan de achterzijde wordt verlicht. Hierdoor valt de reclame extra op. 

Het belangrijkste voordeel van lichtreclame in vergelijking met gewone reclame, je kan het ook in de nacht zien. Dus of de zon nu schijnt of dat het regenachtig of mistig is, met goede lichtreclame is jouw bedrijf altijd zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de grote M van een niet ander te noemen fastfoodketen. Die zijn het beste voordeel van wat goede lichtreclame kan doen voor jouw klandizie. 

Deze soorten lichtreclames zijn er 

Er zijn een paar verschillende soorten lichtreclames. Wij zullen ze voor je op een rij zetten. 

Neonletters

Neonletters waren erg in gedurende de jaren 60 en 70. Maar we zien dat steeds meer cafés en hotels weer kiezen voor Neonletters op de gevel. Vaak worden bij Neonletters ook de omlijstingen van de letters verlicht. In veel gevallen wordt er ook gekozen voor ledverlichting in de letters zelf. Dit kan door een lichtbak zijn, maar kan ook door kleine led stipjes die verwerkt zijn in de letters. Dit kan natuurlijk ook altijd met een logo van je bedrijf. 

Lichtbakken 

Tegenwoordig zijn de lichtbakken weer erg in trek. Je kent de lichtbakken misschien wel van trouwerijen waarbij de naam van het bruidspaar in grote lichtbakken aan het begin van de oprijlaan staan. Deze lichtbakken worden vaak verlicht doormiddel van Ledverlichting dat breed uitstraalt waardoor de gehele lichtbak evenredig verlicht wordt. De prijzen voor lichtbakken zijn ook nog eens zeer toegankelijk. 

LED-reclame 

Ledverlichting wordt ook wel weergegeven door het licht achter de letters te plaatsen. Hierbij worden de letters van jouw bedrijf met een paar centimeter van de gevel geplaatst. Hierachter wordt dan Ledverlichting gemonteerd. Hierdoor krijg je een mooie lichtgloed om achter de letters. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste manier van lichtreclame voor jouw bedrijf die er momenteel is op de markt. 

Gevelreclame 

Bij gevelreclame kan je bijvoorbeeld denken aan een verlichte banner aan je gevel. Zo zijn er veel bedrijven die kiezen voor een paneel die vanaf de achterzijde verlicht kan worden. Nu kan je zelf bepalen welke reclame je wil weergeven op dit paneel. Maar door goede verlichting is dit altijd zichtbaar. 

Nieuwste over Ondernemerstips