Zakelijke telefonie: hier kun je opletten 

4 minuten leestijd

Als jij onderneemt dan wil je het liefst maar één ding en dat is natuurlijk zo goed mogelijk bereikbaar zijn en blijven. Bereikbaar zijn is belangrijk. Maar tegenwoordig is je telefoon ook nog iets waarmee je kleine zakelijke problemen kunt oplossen. Reden genoeg om dus even goed te kijken naar zakelijke telefonie. In deze blog vertellen we jou daar meer op. 

Zakelijke telefonie begint natuurlijk met een goed abonnement. Op het gebied van abonnementen zijn er twee opties. Allereerst kun je kiezen voor een sim only abonnement. Hierbij heb je zelf als een mobiele telefoon, bijvoorbeeld een toestel dat je nog hebt vanuit een ander abonnement. Je betaalt dan enkel en alleen voor wat je gebruikt.  In dit geval dus belminuten, sms’en en internetten. Een sim only abonnement is flexibel, want je hoeft er niet per se 2 jaar aan vast te zitten. Daarnaast is het ook nog eens de meest goedkope optie. En wil jij goed zijn voor het milieu? Dan doe je met een sim only abonnement ook nog eens langer met je telefoon.

Uiteraard is het alternatief een abonnement met een telefoon. Houd er wel rekening mee dat je de telefoon niet gratis bij een abonnement krijgt. Je betaalt de kosten van de nieuwe telefoon verspreid over looptijd van je abonnement. Hierdoor ligt de prijs vaak hoger dan bij een sim only abonnement. 

Bedrijfsnaam en zakelijke telefonie

Wie onderneemt kan dat natuurlijk op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan een eenmanszaak. In dit geval ben je niet verplicht om het abonnement op je bedrijfsnaam te zetten. Je kunt dus gewoon een abonnement afsluiten. Is het dan wel op te geven als zakelijke kosten? Ja, dat gelukkig wel! Je kunt dus je facturen wel gewoon opgeven. Op het moment dat je BV of een VOF runt, moet je wel het zakelijk maken. Wat vaak ook makkelijker is, want op deze manier kun je ook andere abonnementen, die van bijvoorbeeld medewerkers, beheren. 

Hoe goed is de dekking?

Het is belangrijk dat je let op de dekking van de provider die je op het oog hebt. Als ondernemer ben je misschien wel het eerste aanspreekpunt. Het laatste wat je dan wilt, is problemen met de bereikbaarheid omdat je geen goede dekking hebt. Controleer de dekking op verschillende belangrijke plekken. Denk aan thuis, maar zeker ook aan je kantoor. Online kun je vaak ook meer vinden over de dekking van een provider.

Verschillende vormen van bellen

Daarnaast kun je ook nog letten op verschillende vormen van bellen. Allereerst heb je de klassieke manier van bellen. Dit gaat via satelliet. Maar tegenwoordig kun je ook online bellen, via het internet. Hierdoor is vaak het geluid beter en ook de snelheid van het gesprek stabieler. Deze manier van bellen wordt nog niet door alle providers aangeboden. Maar je kunt het vergelijken met wanneer je belt met Whatsapp. Op dit manier ben je dus makkelijker bereikbaar en soms is het ook nog eens goedkoper dan via de klassieke manier. 

Nieuwste over Blog