Zakelijk verhuizen: zo pak je dat aan 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 7th februari 2023, 01:52 pm

Wie van het ene kantoor naar het andere kantoor gaat verhuizen, wil dit natuurlijk wel zo goed mogelijk regelen. Een zakelijke verhuizing is niet alleen voor de eigenaar van het bedrijf lastig, maar eventueel ook voor klanten en collega’s. Een goede voorbereiding is hierin heel belangrijk en wij vertellen jou in deze blog hoe je dat kunt doen. Lees je mee?

Een verhuizing is in veel gevallen goed te doen. Zeker als je het goed weet aan te pakken. De eerste tip die we je misschien wel direct willen meegeven is de tip om alles goed voor te bereiden. Zo dat je de laatste dag niet nog verhuisdekens hoeft te gaan regelen. Of andere zaken die je eerder had kunnen regelen. 

Plan je verhuisdag

Het plannen van je verhuisdag is dus een heel belangrijk punt. Dat komt ook omdat je collega’s wilt laten weten wanneer de kartonnen dozen in gepakt moeten zijn. Maar ook voor andere bedrijven waarmee je werkt of klanten is het goed om tijdig te laten weten welke dagen jullie verhuizen en natuurlijk wat het nieuwe adres zal zijn. Dat kun je doen door een paar weken van tevoren een mail te sturen of een kaartje. 

Voor een zakelijke verhuizing is in veel gevallen het belangrijk dat de spullen goed en zorgvuldig worden overgebracht naar het nieuwe kantoor. Daarom is het verstandig om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Zij kunnen je enerzijds helpen met het verslepen en verplaatsen van de meubels. Maar bij veel kantoren is aansluiting ook erg belangrijk. Denk aan het aansluiten van alle computers en telefoons. Ook hiermee kan een professioneel verhuisbedrijf jou helpen. 

Wat is de perfecte dag om te verhuizen?

Voor veel kantoren geldt nog steeds dat ze in het weekend dicht zijn. Daarom kan het prettig zijn om juist in het weekend te gaan verhuizen. Zo kunnen je collega’s op maandag zo het nieuwe kantoor binnenstappen zonder eerst nogal hun spullen te moeten verslepen. Het lijkt aantrekkelijk om je collega’s hiervoor op te trommelen. Maar het is een stuk zakelijker om dit door professionals te laten doen. 

PostNL verhuisservice 

Wist je dat je ook gebruik kan maken van de verhuisservice van PostNL. Dan kun je gemakkelijk meer dan 400 bedrijven in één keer laten weten dat je gaat verhuizen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat post nog op het oude adres komt te liggen. Je kan er ook voor kiezen om post direct door te laten sturen naar het adres van je nieuwe kantoor. 

Verhuizen is dus niet lastig en in sommige gevallen juist broodnodig, wanneer je niet meer in je huidige kantoor past. Een goede verhuizing valt of staat met de juiste voorbereiding. Kies daarom voor het inhuren van professionals. En zorg ervoor dat je klanten, collega’s en leveranciers goed op te hoogte brengt. Eventueel kun je dat andersom ook doen door gebruik te maken van de PostNL verhuisservice. 

Nieuwste over Topondernemers