Tips voor een milieubewust kantoor

3 minuten leestijd

Last Updated on: 12th mei 2022, 03:10 pm

Het milieu en de veranderingen in de wereld raken ons allemaal. Zo zie je dat brandstofprijzen omhooggaan en er steeds meer schaarste ontstaat. Om ervoor te zorgen dat we niet ineens zonder kantoorartikelen, of energie komen te zitten kan je allerlei milieubewuste tips wel gebruiken. Jij maakt jouw kantoor milieubewust met alle onderstaande tips 

Warmte besparende maatregelen 

Ook jij als ondernemer kan natuurlijk wat doen. Zo kan je warmte besparende maatregelen treffen op kantoor. Je moet dan denken aan besparen met een warmtepomp, maar ook van dubbel naar triple HR+ glas overstappen. Zet drangers op de deuren waardoor de warmte binnen de ruimte blijft en deuren niet open blijven staan.  

Bewust omgaan met kantoorartikelen

Op kantoor heb je altijd veel verschillende kantoorartikelen. Denk aan pennen, schriften, papieren, paperclips en ga zo maar door. Jij kan ervoor zorgen dat er bewust mee wordt omgegaan. Geef medewerkers een eigen navulbare pen met naam erop. Leg alle materialen achter een dichte deur. Zo moet er gevraagd worden wanneer er nieuwe kantoorartikelen nodig zijn, dit stimuleert het bewust omgaan met deze materialen. 

Fietsprogramma introduceren 

Op veel kantoren krijgen werknemers leaseauto’s. Maar wat nu als je duurzaam vervoer kan stimuleren. Zo heb je ook fietsprogramma’s. Vaak zijn deze voor jou als werkgever ook een stuk voordeliger. Wanneer werknemers in de buurt van het werk wonen kunnen ze fietsend of misschien zelfs lopend naar hun werk. Toch een auto nodig? Kies dan voor hybride of elektrische auto’s. 

Zuinige elektronica 

Je komt er niet onderuit dat je elektronica nodig gaat hebben op het kantoor. Dit betekent dat je computers, printers en toebehoren laat draaien. Er zijn energie labels die rekening houden met energie. Zo heb je de GEEA- of Energystar labels. In veel gevallen kan dit tot wel 40% aan energieschelen. 

Meer planten op het kantoor.

Het zuurstofgehalte op kantoor kan wel een extra impuls krijgen. Daarom wil je gewoon een lekker groen kantoor. Daarnaast werken planten ook stress verlagend. Hierdoor zullen werknemers minder snel uitvallen. Hou het ook niet alleen bij planten op het kantoor. Maar laat je werknemers ook fysiek naar buiten gaan om nog verder te ont stressen

Nieuwste over Ondernemerstips