Werken in de agrarische sector: zo vind je een baan  

3 minuten leestijd

In Nederland is er een grote agrarische markt. We hebben tenslotte veel landbouwgrond en daarvan wordt er een hoop, zowel bewerkt als onbewerkt, geëxporteerd naar het buitenland. Wie een baan in de agrarische sector zoekt, vindt vaak snel een baan. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Er zijn heel veel agrarische beroepen. Denk bijvoorbeeld aan boer, schapenscheerder, rozenkweker, houthakker, imker, varkenshouder of hovenier. Alles wat te maken heeft met het enerzijds leveren, laten groeien of onderhouden van grondstoffen valt onder de agrarische sector. En anderzijds met het laten groeien en leveren van vaak onbewerkt voedsel. Denk aan groentes, fruit of eieren.

Agrarische vacatures online

Je kan je voorstellen dat er dan ook heel veel agrarische vacatures zijn. De eerste stap om op zoek te gaan is dan ook vaak online zoeken naar een baan. Vaak kan je zoeken op basis van jouw werkervaring of omdat je een bepaald diploma op zak hebt. Vervolgens kan je de vacatures doorlezen. Welke vacature past er bij jou? En welke vacature past er bij jouw wensen. Bijvoorbeeld omdat het dichtbij huis, jezelf je uren kan bepalen of omdat je juist 40 uur aan de slag kan in de week.

Benieuwd hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft? Lees dan deze blog!

Schrijf je in

Als de vacature van jouw dromen er niet bij zit, dan kan het slim zijn om je CV achter te laten bij verschillende wervingsbureaus die zijn gespecialiseerd op het gebied van de agrarische en voedselsector. Je kan fysiek langs de vestigingen van deze bureaus gaan, maar tegenwoordig kun je ook heel veel online doen.

Het is slim om dat te doen, want op deze manier kom je in de databases van deze bureaus te staan. Op het moment dat er bij hen een vacature binnenkomt is de kans groot dat jij als eerste wordt gebeld voor deze functie.

Open sollicitatie

Weet je stiekem precies bij welk bedrijf je zou willen werken? Strek dan eens de stoute werkschoenen aan en stuur een open sollicitatie naar het bedrijf. Wie weet zijn ze intern wel op zoek naar iemand of staat een nieuwe vacature nog niet online!

Nieuwste over Blog