Wat is Ripple en waarom stijgt de prijs van XRP?

4 minuten leestijd

Het investeren in een cryptocurrency wordt steeds populairder. Dit artikel focust zich op de cryptocurrency Ripple, wat beter bekend is als XRP. Weet jij al wat deze nieuwe cryptocurrency inhoudt? Wij hebben alles wat je moet weten over deze cryptocurrency opgesomd zodat jij binnen no time een expert wordt.

Crypto

De cryptomunt is een van de meest interessante ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Het heeft de financiële markt op zijn kop gezet. Dit zorgde er ook voor dat veel mensen investeren in verschillende cryptomunten. Eén van de bekende cryptocurrencies is Ripple. Ripple is een open source protocol dat ontworpen is om betalingen snel en goedkoop te verwerken. Het maakt gebruik van een uniek en veilig netwerk van computers om transacties te verwerken. Het systeem is ontworpen om te kunnen concurreren met andere betaal netwerken zoals Mastercard en Visa.

Oprichting

De oorsprong van Ripple ligt bij een softwarebedrijf dat is opgericht in 2012. Destijds werd het gelanceerd door Jed McCaleb en Chris Larsen in Californië. Allereerst heette het bedrijf OpenCoin, maar later werd het Ripple genoemd. Het bedrijf ontwikkelde een Ripple protocol, dat een gedecentraliseerd netwerk is. De cryptomunt van Ripple, of ook wel de XRP, is een gedecentraliseerde munt dat geen tussenpersoon vereist. Slechts de verzender als de ontvanger kunnen de transactie decoderen. Dit maakt het een snel betalingssysteem voor banken. Wist je dat Ripple binnen vijf seconden een transactie kan valideren? Dit heeft alles te maken met het netwerk van servers. Dit is één van de redenen dat deze cryptocurrency zich met name op bedrijven en banken richt. 

Waardestijging 

Ben jij benieuwd wat de huidige ripple koers cryptomunt is? De afgelopen jaren kreeg de cryptocurrency Ripple erg veel aandacht. Dit zorgde ervoor dat de waarde van Ripple in korte tijd flink is gestegen. Vooral in 2017 steeg de Ripple ontzettend veel, nadat het een lange tijd geschommeld had tussen de 10 en 20 eurocent per cryptomunt. Aan het eind van 2017 steeg deze cryptomunt zo veel door een deal van Ripple Asia met 61 Japanse banken. Dit resulteerde dat de cryptomunt steeg in waarde tot twee euro per cryptomunt. 

Voordelen

De cryptocurrency XRP brengt veel voordelen met zich mee. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bitcoin, wilt Ripple zich positioneren als netwerk dat nauw samenwerkt met banken, betalingsproviders en andere financiële instellingen. Dit maakt de Ripple atypisch, omdat het veel samenwerkt met banken. Hierdoor worden internationale betalingen en transacties versneld. De verwerkingssnelheid is één van de grote voordelen omtrent de Ripple munt. Wist je dat het Ripple netwerk zo’n 1500 transacties per seconde kan verwerken? De cryptovaluta cardano koers kenmerkt zich ook door de hoge transactiesnelheid. Bij deze cryptocurrency is het mogelijk om 250 transacties per minuut te verwerken. Een ander groot voordeel is de aantrekkingskracht van banken. Veel banken hebben de technologie van dit netwerk geïmplementeerd, waardoor betalingssystemen worden verbeterd.

Zelf aan de slag

Met alle bovengenoemde informatie wil je nu misschien zelf ook aan de slag. Via Anycoin Direct kan je cryptocurrencies traden, kopen én verkopen. Met al 10 jaar ervaring kan worden gesteld dat je hier op de goede plek zit. Er is een app waar je alles in één overzicht houdt. Ook worden er regelmatig artikelen geplaatst die je op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de crypto-wereld. Daarnaast is er bijvoorbeeld per cryptocurrency te zien voor wie dit het meest aantrekkelijk is om in te investeren. Zo wordt bij Ripple vermeld dat zij zich richten op banken.

Nieuwste over Topondernemers