Waarom iedereen in het bedrijfsleven basiskennis SEO moet hebben   

3 minuten leestijd

Mensen die hun schouders ophalen en zeggen: ik heb helemaal niets met SEO, die lopen een heleboel mis. Denk aan nieuwe potentiele klanten, leads op je website, clicks en bovenal… inkomsten. In deze blog willen we jou graag meer vertellen – nee, overtuigen – waarom iedereen in het bedrijfsleven basiskennis SEO moet hebben.

SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft alles te maken met zoekmachine optimalisatie. Je kunt er mensen speciaal voor in dienst nemen, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te kiezen voor de beste SEO cursus. Want met een beetje basiskennis kom je al een heel eind. Wat je namelijk wilt is hoog eindigen in de zoekresultaten van potentiele klanten of kopers. En wat je vooral wilt zijn je concullega’s achter je laten.

Basiskennis over SEO houdt in dat je weet wat je moet doen om het spel te spelen. Dit is een soort dans waarbij je gebruikmaakt van content, techniek en autoriteit. Je gaat hierbij op zoek naar een combinatie waarbij je hoog in Google terecht komt. Dit gaat verder dan alleen regelmatig een blog schrijven. Zo draait het om een prettige structuur, juiste headers, gebruiksvriendelijke urls en natuurlijk een snelle website.

Kwaliteit van jouw content

Content draait om gebruikers van een zoekmachine, zoals Google, voorzien van de juiste informatie. Je wil ze precies dat geven waar ze naar op zoek zijn. Als jouw techniek klopt weet Google jouw website te vinden, dit noemen we indexeren. Google maakt dus de match tussen jouw content en de vraag van die ene potentiele klant. Op deze manier kom jij hoog in de zoekresultaten te staan. Zoekmachines kijken dus zeker ook naar de kwaliteit van jouw blogs, maar nemen ook video’s op Youtube mee of eventueel blogs op andere websites waar jij in voor komt.

Dat laatste noemen we linkbuilding en dat is onderdeel van autoriteit. Want hoe nuttiger jouw informatie is, hoe groter de kans is dat jouw urls op andere websites verschijnen. Bijvoorbeeld omdat mensen doorlinken naar jouw website. Dit noemen we autoriteit. Zoekmachines merken het op dat jouw website interessant genoeg is voor andere websites en neemt dat mee in het indexeren van jouw website. Autoriteit is een onderdeel dat je tijd moet gunnen. Want je bent niet van de ene op de andere dag op heel veel plekken genoemd.

Potentiele klanten

Een SEO-cursus leert jou deze basiskennis in te zetten voor jouw onderneming. Want of je nu een eigen kapsalon, communicatiebureau of schildersbedrijf hebt. Iedereen met een website heeft maar één doel: in contact komen met potentiele klanten. Kennis over SEO gaat je daarbij helpen!

Wil je toch liever het uitbesteden? Dan kun je bij Online marketing bureau – Maatwerk Online en dergelijke partijen terecht.

Nieuwste over Blog