Waar moet je opletten bij het inkopen van edelmetaal?

2 minuten leestijd

Vandaag de dag zie je steeds vaker dat mensen beleggen door te investeren in edelmetaal. Edelmetalen zijn bijvoorbeeld goud en platina. In iets mindere mate, omdat het minder edel is, ook zilver. Edel betekent dat het metaal goed tegen corrosie en oxidatie kan. Met andere woorden: het behoudt lang, héél lang, zijn waarde. Door inkopen te doen in edelmetaal kun je dus je geld meer waard laten worden. Maar waar moet je nu opletten bij het inkopen? We vertellen het je in deze blog.

Gouden tientje

Inkoop Edelmetaal? Laten we een voorbeeld gebruiken om te laten zien waarom edelmetaal van waarde is. Zo had je vroeger al het gouden tientje. Het gouden tientje stamt nog uit de tijd van de gulden. En is te herkennen aan de afbeelding van Wilhelmina, koning Willem 1, koning Willem 2 of koning Willem 3. Dit gouden tientje waarde is veel meer dan een tientje, dat komt enerzijds doordat er maar weinig van te vinden zijn. En aan de andere kant zit er 6,048 gram goud in dit edelmetaal. Hierdoor is een gouden tientje nu meer dan 250 euro waard. Het kopen en verkopen van gouden tientjes kan je dus een leuk bedrag opleveren.

Goud en zilver is al heel wat jaren populair en ook volledig veilig om in te investeren, wanneer je op een aantal belangrijke zaken let.

Kies voor transparantie

Een van de belangrijkste dingen wanneer je met een bedrijf in zee wilt gaan of met een verkoper dat is dat het ten allen tijden een volledig transparant orderproces is. Let hierbij dus op eventuele verborgen kosten, is er helderheid over wat de verkoper met het goud of zilver gaat doen of waar jouw nieuwe edelmetaal vandaan komt?

Kies voor een betrouwbare partij

Edelmetaal veilig inkopen en verkopen doe je bij een gerenommeerd bedrijf. Zo weet je 100% zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Er zijn online, maar ook offline winkels te vinden. Koop of verkoop nooit edelmetalen via bijvoorbeeld Marktplaats.nl of Facebookgroepen. Dan kun je niet met volledige zekerheid zeggen dat het verkoopproces eerlijk verloopt en of het edelmetaal ook 100% echt is.

 

Nieuwste over Ondernemerstips