Waar kun je het beste je goud verkopen?

3 minuten leestijd

Last Updated on: 24th maart 2023, 01:51 pm

Het zal niemand ontgaan zijn, de laatste paar dagen zijn de beleggers in rep en roer door de onrust in de bankenwereld. Steeds meer grote banken komen in de problemen, met als gevolg dat ze zelfs worden opgekocht door nationale overheden. Niet zo gek dat er steeds meer beleggers zijn die op zoek zijn naar alternatieven voor hun spaargeld. Eén belegging is natuurlijk dé meest voor de hand liggende optie: goud. Wil je jouw goud verkopen tegen een mooie prijs? In dit artikel hebben we dé beste opties voor jou op een rijtje gezet. Door dit goed door te lezen krijg je een duidelijk antwoord op de vraag: waar goud verkopen en waar op letten?

Markplaats – niet altijd even betrouwbaar

Goud verkopen via Marktplaats is op dit moment erg populair. Op zich is dit niet zo raar, via Marktplaats komen vraag en aanbod namelijk bij elkaar. Nu zit er wel een groot nadeel aan deze vorm van goud verkoop. Dit is natuurlijk de mate van betrouwbaarheid. Doordat je geen idee hebt wie je tegenover je hebt loop je altijd het risico om bestolen te worden. Dit kan zien op zowel degene die het goud verkoopt (het kan bijv. nep zijn) als op degene die het goud koopt (er kan bijv. niet betaald worden). Kies je voor deze vorm van goud verkoop dan is het super belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen.

Fysieke goudhandelaren – doe altijd onderzoek

Waar kan ik mijn goud verkopen op een wat veiligere manier? Bij fysieke goudhandelaren is het mogelijk om jouw oude goud te verkopen tegen een bepaalde prijs. Kies je voor deze optie dan is het van cruciaal belang om te kiezen voor een betrouwbare goudhandelaar. In het verleden is namelijk gebleken dat er bij deze aanbieders nog wel eens gesjoemeld wordt met de koers. Dit is natuurlijk lang niet bij iedere goudhandelaar het geval. Wij raden je daarom aan om via internet even op zoek te gaan naar verhalen van voorgaande klanten. Op die manier krijg je een zo goed mogelijk beeld over de service die je kunt verwachten bij het verkopen van jouw goud.

Online goud inkopen bij een goudhandelaar – eenvoudig en snel

Wil je jouw goud op een veilige én makkelijke manier verkopen dan is is een online goudhandelaar pas echt een goede keuze. Middels online goudhandelaren kun je zonder zorgen jouw goud verkopen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij Online GoudInkoop een speciale verzekerde envelop toegestuurd waar je jouw goud in kunt doen. Vervolgens krijg je een eerlijke prijs van de online goudhandelaar. Door de komst van de online goudhandelaren is het totaal overbodig om fysiek langs te gaan bij een reguliere goudhandelaar. Dit maakt het mogelijk om nog makkelijker en sneller goud te verkopen.

Nieuwste over Blog