Voordelen van het vervangen van uw bedrijfsdeur

4 minuten leestijd
photo of blue shutter door
Photo by Steve Johnson on Pexels.com

Over het algemeen gaan bedrijfsdeuren wel een tijdje mee. Na verloop van tijd kunnen er echter, ondanks goed onderhoud, gebreken ontstaan. Uw monteur kan u dan aanraden na te denken over het vervangen van uw bedrijfsdeur(en). Een investering waar u wellicht geen rekening mee had gehouden. Maar wist u dat een nieuwe roldeur ook nog voordeel kan opleveren? 

Minder warmteverlies door betere isolatie

Heeft u een oudere rol- of schuifdeur, dan is de kans groot dat de isolatie miniem is. Als u uw werkplaats of opslag verwarmt, verliest u veel warmte door de deur. Een nieuwe, geïsoleerde deur kan enorm veel energie besparen. In deze dure tijden kan dit de beslissing om een nieuwe roldeur te nemen wellicht wat vergemakkelijken.

Efficiëntie door een loopdeur

Een geïsoleerde deur is fijn, maar als er regelmatig mensen door de deur naar binnen of buiten moeten, staat hij wellicht vaker open dan gewenst. Een loopdeur kan dan uitkomst bieden. Als uw huidige bedrijfsdeur geen loopdeur heeft, kunt u een loopdeur laten inbouwen. Als het een wat oudere deur betreft is het wellicht verstandiger om de bedrijfsdeur geheel te vervangen als u een loopdeur wenst. Bijkomend voordeel is dat een loopdeur zich sneller opent dan een grote bedrijfsdeur. Zo bespaart u ook nog wachttijd.

Een betere uitstraling

Een oudere bedrijfsdeur kan een pand er verouderd uit laten zien, terwijl u wellicht juist wilt dat uw bedrijf een moderne professionele uitstraling heeft. U kunt een oudere deur schilderen, maar u kunt uiteraard ook kiezen voor een nieuwe deur. Zeker als u ook wensen heeft ten aanzien van vensters of transparante panelen. 

Ook kan het gedurende de jaren zijn dat u de ruimte achter de deur anders bent gaan gebruiken. Wellicht komen er nu klanten in uw pand, terwijl dit vroeger niet zo was. Als dat zo is, zijn uw eisen aan het uiterlijk van de deur wellicht veranderd. Onhandige bovenrails en grove scharnieren zijn u mogelijk een doorn in het oog. Als dat zo is, kunt u kiezen voor een deur met een hogere afwerkingsgraad. Een deur met geïntegreerde scharnieren en zonder bovenrails, bijvoorbeeld. 

Meer ruimte voor uw installaties

Na verloop van tijd komen er in veel bedrijfspanden steeds meer installaties bij. Denk aan klimaatbeheersing, ventilatie, sprinklers, etc. Een standaard overheaddeur heeft bovenrails die vaak de ruimte boven en achter de deur beperken. Ruimte die u goed kunt gebruiken. Als dit op uw situatie van toepassing is, overweeg dan om te kiezen voor een ruimtebesparende deur. Een deur zonder bovenrails, zodat u meer ruimte achter de deur heeft voor installaties. 

Gaat u voor een ruimtebesparende deur?

Als ruimte besparen én een mooie afwerking voor u van belang zijn, dan raden wij u aan om eens te kijken naar een Compact deur van Rolflex. Deze deur is goed geïsoleerd, ruimtebesparend én heeft een mooie afwerking met verborgen scharnieren. Als u een verouderde lamellenroldeur of schuifdeur vervangt , is deze deur vaak de enige goed optie in verband met beperkte inbouwruimte. Kijk op rolflex.com voor meer informatie.

Nieuwste over Blog