Vergroot het netwerk van je bedrijf door flexibele werkplekken

4 minuten leestijd

Last Updated on: 8th december 2022, 01:24 pm

Als bedrijf is het ontzettend belangrijk om een effectief netwerk op te bouwen. Dit bestaat uit twee aspecten, namelijk zowel het leggen als het onderhouden van contacten. Maar waarom is het zo belangrijk om te netwerken als bedrijf? Netwerken is simpelweg de manier om nieuwe potentiële klanten te vinden en voor je te winnen. Maar daarnaast bouw je met het netwerken ook relaties op met zogenoemde referenties. Je kunt wellicht in de toekomst wel eens een beroep doen op de vaardigheden en diensten van deze relaties. Maar hoe bouw je een netwerk op? En wat zijn de belangrijkste tips wat betreft netwerken? Lees hierover alles in dit artikel. 

Kantoorruimte 

Ben jij opzoek naar een kantoorruimte Amsterdam? Je kunt een kantoorruimte ook gemakkelijk huren. Bovendien brengt dit vele voordelen met zich mee, zoals de aangeboden faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de vergader- en spreekruimtes, de parkeermogelijkheid en de print- en scan faciliteiten. Door een kantoorruimte te huren betaal je indirect ook voor services als de receptie, postafhandeling, schoonmaak, etc. Daarnaast voelt de ruimte als een echte kantoorruimte aan door de vernieuwde industriële uitstraling en de goede Nespresso koffie. Buiten het feit dat het huren van een kantoorruimte een overwogen praktische keuze is, is het ook bevorderlijk voor het netwerken van je bedrijf. Het beschikt namelijk over een ondernemer lounge, een coffee lounge en flexibele werkplekken. Hierdoor bouw je gemakkelijk relaties op in een informele setting. 

Actief en passief

Met het opbouwen van een netwerk is het belangrijk dat je actief contacten legt. Door bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten en congressen te bezoeken, vergroot je het netwerk van je bedrijf. Deze manier van netwerken noem je ‘face to face’-netwerken. Anderzijds is het ook belangrijk om passief te netwerken nadat je de contacten actief hebt opgebouwd. Zodra je elkaar al kent, kun je een passieve vorm van netwerken aannemen. Je kunt bijvoorbeeld elkaar volgen op sociale media kanalen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de ander zonder dat je actief hiermee bezig bent. De combinatie tussen actief en passief netwerken werkt ontzettend goed.

Elevator pitch

Daarnaast is het belangrijk om een elevator pitch van tevoren voor te bereiden van maximaal één minuut. Het voorbereiden van deze korte, maar krachtige, pitch is belangrijk als je contact legt met iemand die voor jou wat kan betekenen. Door in één minuut te pitchen, kun je de ander ervan overtuigen wat jouw bedrijf op zakelijk gebied te bieden heeft. Toch blijft het belangrijk om dit ook van tevoren te oefenen, want je wilt voorkomen dat je verhaal te langdradig wordt. Oefenen baart kunst, dus bereid je elevator pitch van tevoren voor door te oefenen met een vriend(in) of partner. 

Online netwerk

Anno 2022 is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan online platform kanalen. Je kunt via het internet goed netwerken in een relatief korte tijd met zoveel mogelijk mensen. Dit kan op verschillende manieren en via verschillende sociale media kanalen. Denk bijvoorbeeld aan netwerken via Linkedin. Zit jouw doelgroep voornamelijk op een andere sociale media kanaal? Dan kun je beter daar gebruik van maken.

Nieuwste over Topondernemers