Veilig jouw goederen van A naar B laten vervoeren 

4 minuten leestijd

Last Updated on: 8th augustus 2022, 01:04 pm

Wanneer jij pakketjes moet versturen wil je dat natuurlijk op een veilige en verantwoordelijke manier doen. In dit artikel geven wij je tips over het versturen van je goederen, zowel nationaal als internationaal.

Dat er niet altijd even lichtzinnig omgesprongen wordt met pakketjes is wel duidelijk. Hoe vaak krijg jij wel niet een pakketjes binnen waarvan de hoeken van de doos zijn ingedrukt bijvoorbeeld. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Hoewel de pakketdiensten de schade vaak maken ben jij als ondernemer ook verantwoordelijk voor het veilig versturen van pakketjes. Brouwers BV kan je helpen bij het veilig versturen van je goederen. 

Val bescherming in de doos

Wij weten niet wat voor pakketten jij verstuurt. Misschien let jij niet op de verpakking in de pakketten maar verstuur jij alles per pallet de deur uit. Dan kan je beter naar de volgende alinea met tips. Maar wanneer jij als ondernemer de goederen in de pakketten verstuurd let dan op extra val bescherming in de doos. Dit kan doormiddel van bubbeltjesplastic of je kiest voor luchtzakken die je in de doos kan doen. Stop de doos nooit tot de rand vol, maar zorg dat er nog ruimte overblijft voor de extra beschermende maatregelen. 

Maak gebruik van goed transport 

Een goed transportbedrijf kan soms goedkoper zijn doordat ze alles in bulkformaat versturen. Maar kleinere transportbedrijven zullen veel beter op je spullen letten en je zal geen nummertje zijn. Wil jij dus goederen versturen naar het buitenland kan je bijvoorbeeld kiezen voor Brouwers BV transportbedrijf. Wil je op korte termijn snel goederen versturen, dan beschikken ze ook over koeriersdiensten. Bij een klein transportbedrijf als Brouwers BV dragen ze zorg over alle pakketten die ze versturen.   

Goed opstapelen van de pakketten 

Nummer één waar je naar kijkt wanneer je pakketten gaat versturen is hoe de dozen zijn opgestapeld op de pallet. Wanneer het namelijk de vrachtwagen in gaat mag het niet meer omvallen. Zodra dit gebeurt komen de pakketjes met schade aan, en ben jij aansprakelijk ook al is het gebeurt in de vrachtwagen. Controleer ook altijd de pallets. Oudere pallets hebben nog weleens losse spijkers of flinke splinters die ook voor beschadigingen kunnen zorgen. Kies ook voor een kartonnen laag tussen iedere nieuwe stapel met dozen. Deze helpt je pakketjes nog beter te beschermen. 

Gebruik maken van wikkelfolie 

Het klinkt misschien simpel, maar er zijn enorm veel ondernemers die geen wikkelfolie gebruiken wanneer ze goederen op pallets versturen. Vooral wanneer het gaat om losse pakketjes dan kan je het beste gebruik maken van wikkelfolie. Zo blijven al de artikelen goed wanneer jij ze verzendt. Bij het inpakken van met wikkelfolie begin je aan de onderkant. Je rolt het helemaal naar boven en herhaalt het proces totdat het goed verpakt is. Moet jij nu enorm veel pallets versturen dan heb je ook apparaten die het wikkelen voor je kunnen doen. 

Wil jij nu goederen gaan versturen naar Groot-Brittannië, zorg dan dat je ruim van tevoren inplant. Het kan door de brexit langer duren dan voorheen. Lees dit artikel voor meer informatie.  

Nieuwste over Ondernemerstips