/

Tips voor het ontwerpen van een visitekaartje

4 minuten leestijd
Drukland Tips voor het ontwerpen van een visitekaartje voor ondernemers.com

Last Updated on: 27th mei 2024, 10:54 am

Een visitekaartje is een belangrijk onderdeel van de professionele communicatie. Met het kaartje kun je op een eenvoudige manier contactgegevens uitwisselen en een blijvende indruk achterlaten bij klanten, partners of werkgevers. Als je een visitekaartje gaat ontwerpen, zijn de mogelijkheden eindeloos en is het belangrijk om rekening te houden met een aantal stappen. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten!

De benodigde gegevens op visitekaartjes

Het maken van visitekaartjes bij een drukkerij brengt een aantal stappen met zich mee. Als eerst is het van belang om alle belangrijke gegevens op het kaartje te vermelden. Denk hierbij aan:

  • de bedrijfsnaam en het logo of een slogan;
  • je eigen naam en je functietitel;
  • de contactgegevens, zoals je telefoonnummer en e-mailadres;
  • een link of qr-code naar je website of een belangrijke pagina op de website;
  • een verwijzing naar je social media.

Het is belangrijk om het ontwerp professioneel te houden, maar ook te zorgen voor een stijl die past bij het bedrijf of het merk. Eenvoud is vaak een belangrijk onderdeel van visitekaartjes.

De papierkeuze en afwerking

Voor het papier zijn er vaak verschillende opties mogelijk. Dit is belangrijk om over na te denken, omdat de papiersoort letterlijk de look-and-feel van je visitekaartje bepaalt. Ook is het tegenwoordig essentieel om na te denken over de duurzaamheid. Zo kun je bij de zakelijke drukker Drukland onder andere kiezen uit natuurkarton, recyclingpapier en metallic papier.

Ook is het vaak mogelijk om glanzend, mat of dik karton te kiezen of zelfs voor speciale afwerkingen zoals reliëf of foliedruk te gaan. Dit geeft een kaartje net wat meer een luxe uitstraling.

Speelse illustraties en kleuren

Een visitekaartje moet opvallen, stijlvol zijn en er professioneel uitzien. Door middel van speelse illustraties en kleuren die passen bij het merk kun je een toegankelijke en professionele kaart ontwerpen. Wel is het belangrijk om het kaartje overzichtelijk te houden en alleen de belangrijkste informatie te vermelden.

Naast kleur en illustraties is het ook mogelijk om in vorm af te wijken van de standaardmaat van 8,5 bij 5,5 centimeter. Dit kun je doen door te kiezen voor een ongebruikelijke vorm zoals een cirkel of vierkant. Daarnaast is het mogelijk om je visitekaartje vierzijdig te maken, zodat je op elke zijde een illustratie of informatie kunt toevoegen. Door middel van unieke vormen kun je je visitekaartje net dat beetje extra geven en in één opslag vertellen wat het verhaal is van je eigen merk.

Hoe ontwerp jij je visitekaartje?

Nadat je het visitekaartje hebt ontworpen, is het tijd om bij de drukkerij de bestelling te plaatsen. Denk goed na over het aantal visitekaartjes dat je nodig hebt. Daarnaast is het handig om speciale instructies met betrekking tot het drukproces door te geven.

Door na te denken over de gegevens die je moet vermelden op het kaartje, de papierkeuze en de afwerking van het papier, de vorm van de kaartjes, kleuren en speelse illustraties, is het mogelijk om kaartjes te ontwerpen die opvallen en er professioneel uitzien. Met deze zaken in het achterhoofd maak je je visitekaartjes toegankelijk voor iedereen!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog