Ga voor een ergonomische werkplek. Kies voor een zit-sta bureau!

3 minuten leestijd

Wil je een gezonde werkplek creëren? Kies dan voor de vele voordelen van een zit sta bureau. Maar waarom moet je kiezen voor een zit-sta bureau? Welke voordelen hebben deze bureautafels?  En waar moet een zit-sta bureau aan voldoen? Wij geven jou advies over hoe jij een geschikt zit-sta bureau kan vinden, lees snel verder in ons blog.

Een werkomgeving met geschikte kantoormeubelen is noodzakelijk om prettig te kunnen werken. De bureautafel is daarbij veelal het startpunt. Je brengt vaak hele dagen door achter een bureau en een passend bureau kan het verschil maken om ergonomisch en gezond te kunnen werken.

Waarom een zit-sta bureau kopen?
Een goed bureau draagt bij aan de juiste werkhouding. Het voorkomt lichaamsklachten en stimuleert gezond werken. Een zit sta bureau is speciaal ontworpen om tijdens het werken af te kunnen wisselen tussen staand en zittend werken. Het stimuleert beweging, is goed voor je bloedsomloop en verbetert daardoor je concentratie. Een zit-sta bureau geeft de mogelijkheid om de hoogte van het bureau precies aan te passen op de betreffende gebruiker. De hoogte van een zit-sta bureau is bepalend voor het comfort van de gebruiker. Met een zit sta bureau creëer je niet alleen een gezonde, ergonomische maar vooral ook een comfortabele werkplek op kantoor of thuis. Zoek je nog een goed zit sta bureau? Kijk dan eens op de website van Bureaustoelexpress.nl. Hier vind je het beste aanbod aan zit sta bureaus.

Waar moet een zit sta bureau aan voldoen?
Welk zit-sta bureau je ook kiest, de verstelmogelijkheden bepalen hoe goed de stoel zich aan jouw lichaam kan aanpassen. Hou rekening met de verstelhoogte, het type verstelling, het aantal motoren, de belastbaarheid en stabiliteit. Een zit-sta bureau moet verstelbaar zijn tussen 65 en 130 cm en kan met een slinger of elektrisch verstelbaar zijn. Een slinger is handig als je een klein budget hebt, echter is elektrisch verstellen bij intensief gebruik veelal het meest praktisch. Ga bij een elektrisch verstelbaar bureau na hoeveel motoren er opgenomen zijn. Een frame met twee motoren is veelal stiller en sneller te verstellen. Ga vervolgens ook na wat de belastbaarheid is zodat het bureau zodat alle apparatuur erop geplaatst kan worden. Controleer hoe stabiel het bureau is. Kijk naar het frame en de poten.

Een goed zit-sta bureau kopen?
Welk zit-sta bureau bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en budget. Het juiste bureau zal in ieder geval bijdragen aan een comfortabele, gezonde werkplek waar jij geconcentreerd en ergonomisch kan werken. Maar let op, dat je het staand werken opbouwt zodat je lichaam en spieren eraan kunnen wennen.

Nieuwste over Ondernemerstips