Tips voor een unieke en bijzondere bedrijfsopening!

4 minuten leestijd

Ben jij onlangs een bedrijf gestart? Of ben jij al langer ondernemer, maar heb je nog niet eerder een winkel geopend? Een bedrijfsopening neemt maar één keer plaats. Je kunt het namelijk niet opnieuw doen. Hierdoor ligt er enigszins druk op een bedrijfsopening, omdat je wilt dat alles perfect verloopt. Het creëert bovendien een eerste indruk van jouw bedrijf onder de aanwezige gasten. Maar hoe kun je zo’n dag feestelijk maken? Je kunt bijvoorbeeld met afzetpalen voor een feestelijke uitstraling zorgen. Maar zijn er nog extra leuke ideeën voor een bedrijfsopening? Om het overzichtelijk te maken, hebben wij alle tips op een rijtje gezet voor een unieke en bijzondere bedrijfsopening.

Ideeën

Je wilt voorkomen dat de aanwezige gasten een negatieve indruk krijgen van jouw bedrijf. Het is dus belangrijk dat de gasten na jouw bedrijfsopening een positief en duidelijk beeld hebben over wat jouw bedrijf nou precies inhoudt. Hierdoor zullen de aanwezige gasten ook sneller terugkomen op een later moment. Maar wat zijn leuke ideeën om van jouw bedrijfsopening een unieke beleving te maken? Je kunt bijvoorbeeld een thema vaststellen zodat jouw bedrijfsopening nog lang daarna een indruk achterlaat. Aansluitend hierop kun je vragen aan de aanwezige gasten om in hetzelfde thema gekleed te gaan. Bovendien is het inspelen op een positieve en gezellige sfeer noodzakelijk. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld een live muziekband in te huren. Daarnaast is het ook belangrijk dat iedereen bekend is met jouw bedrijfsopening. Publiciteit kun je creëren door bijvoorbeeld een bekende Nederlander uit te nodigen, maar je kunt ook de burgemeester uitnodigen. Als laatst kun je inspelen op de gemoedstoestand van de aanwezige gasten door gratis producten weg te geven of gratis diensten te verlenen. Want laten we nou eerlijk zijn: iedere Nederlander wordt blij van een gratis product of dienst! Je kunt bijvoorbeeld gratis lessen uitdelen als jouw bedrijf deze dienst verleent. Denk hierbij aan een sportschool, muziekschool of een zwembad. Verleend jouw bedrijf niet een dienst maar verkoop jij producten? Dan kun je gratis goodiebags uitdelen. Op deze manier komen de aanwezige gasten ook gelijk in aanraking met de producten die jij verkoopt.

Afzetpaaltjes

Wil jij een feestelijke indruk achterlaten bij de aanwezige gasten? Met afzetpaaltjes kun je een chique uitstraling geven aan jouw bedrijfsopening. Als kers op de taart kun je een rode loper plaatsen. Maar wat zijn de verschillende afzetpalen die je kunt kopen? Allereerst heb je een afzetpaal met trekband. Deze afzetpaal omvat al een band die geïntegreerd is in de paal. Op deze manier kun je makkelijk de trekband in- en uitrollen. Dit maakt het ook praktisch om aan het eind van de dag de afzetpaal met trekband weer op te ruimen. Doordat de trekband uittrekbaar is, geeft het naast flexibiliteit ook een strakke uitstraling. Je kunt bovendien de trekband in verschillende kleuren verkrijgen. Wil jij de uittrekbare lint het liefst bedrukken met jouw logo of tekst? Dan is dat ook mogelijk! Let er wel op dat het bedrukken mogelijk is in twee of drie kleuren. Op aanvraag is het ook mogelijk om de trekband in meerdere kleuren te bedrukken.

Nieuwste over Topondernemers