Stucen in huis – zelf doen of toch uitbesteden?

4 minuten leestijd

Als je van plan bent om je woning te schilderen dan is het natuurlijk van belang om eerst het stucwerk aan te pakken. Nu kom je waarschijnlijk voor een keuze te staan: kies je voor een stukadoor of doe je het zelf? Over het algemeen is het handiger om er een professional voor in te schakelen. Ben je benieuwd waarom wij je deze tip geven? Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen. Om je op weg te helpen hebben we namelijk dé belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet over het maken van deze keuze!

Een stukadoor inschakelen – relatief duur maar mooi resultaat

Goed, laten we beginnen bij het uitbesteden. Wat is nu de belangrijkste reden waarom het een goed idee is om een stukadoor via www.stuc-concurrent.nl te vinden vraag je je af? Een van de belangrijkste voordelen is natuurlijk dat je beschikt over de expertise en ervaring die de stukadoor te bieden heeft. Een professioneel stukadoor bedrijf beschikt over de nodige kennis, apparatuur en ervaring om de klus in één keer goed te klaren. Op die manier ziet het resultaat er echt keer op keer prachtig uit. Dit geldt natuurlijk alleen voor de stukadoors die kwalitatief hoog werk leveren.

Een ander voordeel van uitbesteding is de tijdsbesparing. Een goede stukadoor kan de klus veel sneller klaren dan je zelf zou kunnen. Dit betekent dat e de klus snel en efficiënt kunt klaren zonder dat je vrij hoeft te nemen. Hierdoor zijn de kosten die je kwijt bent dan ook enigszins te verwaarlozen. Tuurlijk, als je het zelf doet ben je minder kwijt, maar het resultaat is dan ook echt gelijk een stuk minder mooi. Zie het daarom als een investering die je doet in de uitstraling van je woning.

Zelf gaan stucen – alleen voor de klusjesmannen

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het stucen. Dit is echter wel iets wat wij alleen aan zouden raden aan de mensen die ook echt bekend zijn met klussen. Het grootste voordeel van zelf stucen is natuurlijk het feit dat je veel geld kunt besparen. Door het werk zelf te doen, kun je immers aanzienlijk besparen op arbeidskosten. Bovendien kun je in je eigen tempo en volgens je eigen schema werken. Dit zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de beschikbaarheid van een professionele stukadoor.

Er zijn echter enkele nadelen aan zelf stucen. Ten eerste is stucen een complex proces dat veel vaardigheid en kennis vereist om het goed uit te voeren. Als u geen ervaring hebt met stucen, kan het resultaat er minder goed uitzien. Ook kan het resultaat minder lang meegaan dan bij een professioneel bedrijf. Maak je daarnaast een fout dan kan het moeilijk en duur zijn om die te herstellen. Weet dus echt waar je aan begint als je ervoor kiest om zelf te gaan stucen in huis.

Nieuwste over Blog