Redenen waarom je een papieren agenda zou moeten gebruiken

4 minuten leestijd
writings in a planner
Photo by Bich Tran on Pexels.com

Tegenwoordig zie je steeds meer dingen in de online wereld. De reden hiervan is dat het online gedeelte het ons erg makkelijk kan maken. Toch is het niet altijd even goed om de dingen allemaal online te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken om een online agenda te hebben, maar kun je ook een papieren agenda aanschaffen. Wat zijn nu eigenlijk de redenen waarom je nog een papieren agenda aan zou moeten schaffen in plaats van gebruik te maken van een online agenda? Hieronder lees je verschillende redenen!

Reden 1: Door schrijven onthoud je

Misschien ken je dit nog van de schooltijd, maar wanneer je een samenvatting zelf maakt in plaats van deze over te nemen, leerde je al een hoop meer. Hetzelfde geldt voor het opschrijven van je afspraken in de papieren agenda. Natuurlijk kun je dan de vraag stellen waarom je deze afspraken zou moeten onthouden, want je kunt de afspraken natuurlijk altijd zien in de agenda. Toch is het zeker niet onbelangrijk om de afspraken al wel een beetje in je hoofd te hebben. Hierdoor kun je namelijk al sneller een afspraak vastzetten en hoef je niet nog heel je agenda door voordat je dit kunt doen. 

Reden 2: Goed overzicht

Overzicht hebben kan voor de een makkelijker zijn dan de ander. Toch vinden de meeste mensen het erg prettig om een goed overzicht te hebben. Een papieren agenda kun je makkelijk voor je openleggen. Hierdoor zie je al snel wat je afspraken zijn voor een bepaalde tijd en zie je al snel of je bijvoorbeeld ergens nog een plek over hebt voor een andere afspraak. Dit maakt het plannen erg makkelijk en fijn. 

Reden 3: Geen prikkels

Wanneer je een online agenda hebt, moet je altijd op een digitaal apparaat om bij de agenda te komen. Hierbij kun je al snel openstaan voor verschillende prikkels. Op een digitaal apparaat krijg je nu eenmaal de nodige meldingen die ervoor kunnen zorgen dat je al snel weer andere dingen aan het doen bent dan wat je zou moeten doen. Met een papieren agenda heb je hier natuurlijk geen last van. Bij de papieren agenda hoef je alleen de agenda erbij te pakken en plan je gericht de afspraak zonder mogelijke afleiding te hebben. 

Reden 4: Meerdere functies

Natuurlijk is de papieren agenda in eerste instantie gemaakt om afspraken in te kunnen plannen. Toch komt het vaker voor dat een agenda over meerdere functies beschikt. Zo zit er vaak ook een deel aan notities in een agenda en kun je nog meer extra’s hebben. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook een to do lijstje maken in de agenda, waardoor je er weer voor zorgt dat de afspraken allemaal op de juiste manier verlopen. Niet alleen is het dus handig voor de extra’s, want daarnaast is het voor creatieve mensen ook een goede uitlaatklep. Je kunt de agenda namelijk erg creatief invullen en helemaal eigen maken. Zeker een leuk extra punt voor de papieren agenda en dus een reden om te gaan gebruiken. 

Nieuwste over Blog