Overstappen van zakelijk internet abonnement: dit moet je weten!

4 minuten leestijd

Waar moet je op letten als je een zakelijk internet abonnement afsluit? En hoe vind je het voordeligste abonnement met de hoogste snelheid? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het afsluiten en oversluiten van een zakelijk internet abonnement.

Abonnementen onder de loep

Je wilt een snel abonnement, dat aan een zo laag mogelijke prijs. Wie immers minder kosten maakt, houdt een grotere winst over, en dat is waar je als bedrijf normaliter naar wilt streven. Om de beste deal te vinden hoef je niet alle aanbieders af te struinen, want je kunt eenvoudig zakelijk internet vergelijken via een website als ProviderCheck.nl. 

Hier hoef je slechts de postcode van je bedrijf in te vullen, en alle mogelijkheden op je adres rollen er als vanzelf uit. Als nieuwe klant pak je welkomstkorting, die in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement op kan lopen tot wel 50% per maand.

Zakelijk of particulier abonnement

Vaak zal je als onderneming kiezen voor een zakelijk abonnement, maar het is goed om te weten dat je in principe ook een particulier abonnement kunt afsluiten. Dit doe je bijvoorbeeld als je vanuit thuis werkt. Vaak is dit voordeliger, enerzijds omdat deze abonnementen een lager maandbedrag hebben, en anderzijds omdat je vaak van gratis extra’s geniet. Combineer je bijvoorbeeld met tv, dan krijg je gratis abonnementen op streamingsdiensten cadeau. 

Er zit hier echter wel een máár aan: je mag alleen het zakelijk gedeelte aftrekken (terwijl je bij zakelijk abonnement de btw compleet mag aftrekken). En dat zakelijk gedeelte is moeilijk te berekenen als je internet (en tv) ook privé gebruikt. Je kunt hier internet providers vergelijken om te zien wat voor jou de beste deal is. Daarnaast is het slim om advies te vragen aan je boekhouder over wat hij of zij boekhoudkundig gezien aanraadt. 

Als het dusdanig ingewikkeld wordt om het boekhoud technisch goed te doen, dan is dat wellicht de extra tijd voor de boekhouding niet waard tegenover het iets hogere maandbedrag van je abonnement. Bovendien biedt zakelijk internet nog een paar voordelen die voor ondernemers interessant kunnen zijn.

Voordelen voor ondernemers

Aan een zakelijk internet abonnement zitten dus een aantal voordelen, wat zijn die precies? Allereerst heb je bij vrijwel elke provider toegang tot 24/7 support. Mocht je een vraag hebben, dan kun je dus direct terecht. De downtime ligt lager (en onstabiel kun je als ondernemer ook niet gebruiken natuurlijk). 

Tevens kunnen diverse maatwerkoplossingen geboden worden. Hierbij kun je denken aan services die te maken hebben met cyberbeveiliging, zoals antivirus en firewall diensten, alsook een vast IP-adres en services voor back-ups. Als je een winkel hebt kun je zelfs via je provider veilige pinbetalingen opzetten. Tot slot hoort ook VoIP telefonie tot de mogelijkheden.

Glasvezel voor optimale snelheid

Als je momenteel al een (zakelijk) internet abonnement hebt, dan loont het door die welkomstkorting zeker om eens te vergelijken. Grote kans dat het dus ergens goedkoper kan. Maar dat niet alleen, je kunt misschien ook wel een upgrade qua snelheid gebruiken.

Door Covid-19 zijn we internet immers intensiever gaan gebruiken dan ooit tevoren (van e-mailen tot veelvuldig videobellen). En verlies van tijd is verlies van geld. Door te vergelijken kun je gelukkig direct zien of er ook glasvezel beschikbaar is op je adres. Bij deze stabiele verbinding zijn download- en uploadsnelheid altijd gelijk. Met zakelijk glasvezel internet geniet je van het snelste van het snelste internet. 

Nieuwste over Blog