Optimaliseer je orders met goede warehousing

4 minuten leestijd

Producten, grondstoffen en je inventarisatie veilig opslaan is van essentieel belang voor een goede bedrijfsvoering. Een betrouwbare warehousing partner is eigenlijk een onderdeel van je bedrijfsproces: je moet er immers van uit kunnen gaan dat je altijd bij je inventarisatie terecht kan, en dat je distributie op rolletjes loopt. Hoe vind je de ideale opslagruimte die voldoet aan al jouw eisen? In dit artikel delen we een paar handige tips die je helpen om de perfecte warehousing oplossing te vinden voor jouw bedrijf.

 

Wat is warehousing eigenlijk?

Warehousing is het ontvangen, opslaan en beheren van verschillende soorten goederen. Zie het als een geoliede machine: producten worden opgeslagen, de voorraad wordt gemonitord en verzendingen worden bijgehouden. Warehousing is essentieel voor bedrijven die goederen produceren, verhandelen en distribueren. Denk bijvoorbeeld aan fabrikanten, groothandels, retailers en e-commerce bedrijven. Zonder goede warehousing wordt het creëren en behouden van een soepel lopende supply chain erg lastig.

 

3 tips voor het kiezen van passende warehousing

Tip 1: breng de behoeften van je bedrijf in kaart

Voordat je start met de zoektocht naar warehousing, is het belangrijk dat je eerst je behoeften in kaart brengt. Wat voor type goederen wil je opslaan? Hoeveel ruimte denk je ongeveer nodig te hebben, en hoe lang heb je de opslag ongeveer nodig? Denk daarnaast ook aan specifieke eisen die producten mogelijk hebben, zoals temperatuurregeling of het controleren van de luchtvochtigheid.

 

Tip 2: denk aan beveiliging

Goede beveiliging van je bedrijf is enorm belangrijk, maar dit geldt natuurlijk ook voor de opslag van je goederen. Kies daarom voor een betrouwbare dienstverlener en vraag naar de beveiligingsmaatregelen die het bedrijf neemt om de veiligheid van je goederen te garanderen. Denk aan bijvoorbeeld toegangscontroles, alarmsystemen en camerabewaking.

 

Tip 3: kies voor warehousing met iets extra’s

Warehousing is niet alleen het opslaan van je producten. Professionele dienstverleners kunnen je namelijk ook helpen bij het stroomlijnen van de logistiek van je bedrijf. Kies daarom voor warehousing met iets extra’s, zoals het beheren van de voorraad en het afhandelen van bestellingen. Zelfs het transport van A naar B kan geregeld worden!

 

Waarom is warehousing zo belangrijk?

Bedrijven kunnen niet om goede warehousing heen: goede warehousing stelt bedrijven in staat hun voorraad veilig op te slaan en door de snelle orderafhandeling zorgt het ook nog eens voor betere logistieke processen. Een professionele warehousing partner kan een aanzienlijke impact hebben op de groei en het succes van je bedrijf: een goede dienstverlener helpt je namelijk ook met andere logistieke oplossingen, zoals overflow, shipping, en laden en lossen van zeecontainers.

 

Wel zo handig dus, om een partner te zoeken die niet alleen aan jouw wensen en eisen voldoet, maar ook extra uitgebreide diensten aanbiedt. Overweeg bijvoorbeeld Altena Express als jouw warehousing partner: met hun jarenlange ervaring in de sector bieden zij op maat gemaakte oplossingen voor ieder bedrijf. Neem vrijblijvend contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwste over Blog