Op korte termijn de bedrijfscapaciteit uitbreiden?

4 minuten leestijd

Ben je met je bedrijf een verhuizing of een ingrijpende verbouwing aan het voorbereiden? Heb je geen eigen magazijn of zit je magazijn tot de nok toe vol? Dan vraag je je ongetwijfeld af waar je de apparatuur, meubels, documenten en kantoorbenodigdheden in de tussentijd moet laten, totdat de renovatie is voltooid of het nieuwe hoofdkantoor is voorbereid. In zo’n situatie is het opzetten van een tijdelijke loods de beste oplossing. 

Geen opslagruimte? Overweeg een tijdelijke loods

Niet elk bedrijf heeft een eigen magazijn. Sommige ondernemers huren een tijdelijke opslagruimte, wat niet alleen om economische redenen gerechtvaardigd is. Welke andere redenen zijn er voor het huren van een tijdelijke loods? Niet elk bedrijf dat betrokken is bij de productie of verkoop van producten hoeft een eigen magazijn te hebben. Het bouwen van een dergelijke faciliteit, bijvoorbeeld naast een productiehal, is duur en tijdrovend. 

Voordelen tijdelijke loods

Bedrijven die magazijnen nodig hebben om hun bedrijf te runnen, kunnen profiteren van een alternatief in de vorm van een tijdelijke loods. Dit zijn de voordelen:

1. Een tijdelijke loods huren is goedkoper dan bouwen

Eigen magazijnruimte is vooral nodig voor grote bedrijven. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen er vaak zonder. Veel hangt natuurlijk af van de branche en de ontwikkelingsplannen van het bedrijf, maar de maandelijkse kosten van het huren van een tijdelijke loods zijn vaak lager dan die van het onderhoud van jouw eigen magazijn. 

2. Per direct toegang tot magazijnruimte

De bouw van een permanente magazijnruimte kan enkele maanden in beslag nemen. Bij een tijdelijke loods win je heel veel tijd. Snelle toegang tot magazijnruimte is een bijzonder belangrijk punt wanneer een ondernemer een nieuw contract met een aannemer tekent. Dan is er meestal geen tijd om het bestaande magazijn uit te breiden. Een tijdelijke loods is dan een ideale optie. 

3. Tijdelijke loods huren? De keuze is groot

Vanuit het oogpunt van ondernemers die een tijdelijke loods willen huren, is hun locatie ook belangrijk. Een brede selectie van magazijnen garandeert niet alleen het vinden van een betaalbare locatie, maar stelt je ook in staat om over de prijs te onderhandelen. Een ondernemer die op zoek is naar bedrijfsruimte te huur kan rekenen op een gunstig huurtarief. 

4. Goede bescherming van goederen

Magazijnruimte te huur wordt ontworpen en afgestemd op de behoeften van klanten. Tegenwoordig is het niet alleen belangrijk om het magazijn uit te rusten met rekken of vorkheftrucks, ook de oplossingen die worden gebruikt om de veiligheid van de opgeslagen goederen te garanderen, zijn belangrijk. Door het gebruik van de opslagruimte door de ondernemer zijn de goederen deugdelijk beveiligd tegen derden.

5. Flexibiliteit: huur wanneer jij wilt

Ondernemers gaan een samenwerking met opdrachtnemers aan en beëindigen deze. Het kan blijken dat, hoewel het magazijn in sommige maanden van het jaar volledig leeg staat, dit toch kosten met zich meebrengt. In het geval van het huren van een tijdelijke loods is dit niet het geval. De duur van het contract met de eigenaar van de magazijnruimte kan worden aangepast aan de duur van de samenwerking met de aannemer. Flexibiliteit is een ander voordeel als het gaat om het huren van een magazijn. 

Nieuwste over Topondernemers