/

Op deze manieren creeër je extra ruimte in jouw kantoor

3 minuten leestijd

Een bedrijfspand huur je omdat het op een bepaald moment een goed idee was. Je bedrijf had genoeg mensen, er waren genoeg ruimtes beschikbaar om te vergaderen en er was zelfs ruimte voor groei! Wellicht denk je er nu wel heel anders over en had je graag extra ruimte gehad. Of het nu gaat om het uitbreiden van de boardroom, het creëren van een nieuwe werkruimte of het realiseren van een extra vergaderruimte, het toevoegen van een extra muur kan hierin de oplossing zijn. In dit artikel bespreken we enkele oplossingen voor het creëren van extra ruimte in jouw kantoor! 

Flexibele en eenvoudige oplossing 

De eerste oplossing voor het creëren van extra kantoorruimte, is tegenwoordig een populaire optie. Om extra kantoorruimte te creëren, is het mogelijk om een extra muur te plaatsen. Met het plaatsen van een extra muur, is het mogelijk om meerdere ruimtes te creëren, aansluitend op de behoefte van het personeel. Echter zijn muren vaak permanent en mag er in een gehuurd kantoorpand niet zomaar verbouwd worden. Om dit probleem op te lossen, bestaan er metal stud wanden. Deze wanden bestaan uit een stalen frame dat bedekt is met gipsplaten. Het gebruik van metal stud wanden biedt verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk te installeren en kunnen ze snel worden geplaatst. Dit is een goede oplossing voor als je snel extra vergaderruimten nodig hebt. Daarnaast zijn metal stud wanden erg flexibel. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste afmetingen en vormen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de ruimte precies zo in te delen als je wilt. Deze flexibiliteit maakt het ook mogelijk om de wanden in de toekomst aan te passen, mocht je de indeling van de ruimte willen veranderen. Voor werknemers biedt dit een goede oplossing, omdat ze dan zelf de wanden kunnen plaatsen (en verwijderen) naar behoeften. 

Duurzame en geluidsisolerende oplossing 

Op een kantoor is het vaak rumoerig: er wordt veel gepraat, overlegd en vergaderd. Ook de praatjes bij het koffiezetapparaat kunnen soms best afleiden. Een goede oplossing hiervoor is door materiaal te gebruiken dat geluid dempt. Denk bijvoorbeeld aan gips. Gipsplaten zijn duurzaam en bieden een goede geluidsisolatie. Geluidsisolatie zorgt ervoor dat je ongestoord kunt werken, zonder gestoord te worden door geluiden uit andere ruimtes. Bovendien zijn gipsplaten wanden relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de ruimte. Gipsplaten wanden kunnen ook worden afgewerkt met verf, behang of andere decoratieve materialen, waardoor je de wanden kunt aanpassen aan de stijl van de rest van het kantoor.

Nieuwste over Blog