Online marketing: Wat betekent SEO? 

3 minuten leestijd

Als jij je net op het gebied van online marketing begeeft kan het zomaar zijn dat je overal het woord SEO tegenkomt. Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het valt in de basis gelukkig mee. Je kan SEO zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. In deze blog vertellen we jou de beginselen van het begrip SEO uit. Lees je mee?

SEO heeft alles te maken met zoekmachines. Sterker nog, de afkorting van SEO betekent: Search Engine Optimalisation. Als we dit vertalen naar het Nederlands dan betekent het zoiets als zoekmachineoptimalisatie. Met andere woorden: we willen de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google beïnvloeden. 

De juiste zoekresultaten

Dat beïnvloeden van de zoekresultaten gebeurde vroeger door witte pagina’s te voorzien van een zoekwoord in het wit. Google – de grootste zoekmachine op dit moment – pikte dit op en zorgde ervoor dat deze website bovenaan komt. Maar zo dommig is Google al heel lang niet meer. Sterker nog, Google is ontzettend slim. Wil je bovenaan komen in Google dan moet je zo goed mogelijk antwoord kunnen geven op de zoekvragen van bezoekers van Google.

Alles wat dus als zoekvraag in Google wordt gezet omtrent jouw onderneming is een potentiele zoekvraag. Deze zoekvragen worden ook wel focus key words genoemd. Door deze zoekwoorden strategisch terug te laten komen op je website of in blogs zorg je ervoor dat je hoger in Google komt. 

Waar kan je opletten?

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je altijd teksten blijft schrijven voor bezoekers. Google is ondertussen zo slim dat het algoritme direct weet wanneer jij schrijft voor zoekmachines. Een tekst leest dan simpelweg minder lekker weg. Houd er ook altijd rekening mee dat je zoekvragen door de tijd heen veranderen. Zorg er dus voor dat je onderwerpen up to date blijven. 

Zorg er ook voor dat je blogs met regelmaat worden gepubliceerd. Of schrijf elk jaar nieuwe alineas bij blogs die het goed doen. Door regelmatig te bloggen zorg je er namelijk voor dat je steeds weer even onder de aandacht komt bij Google. 

Houd er ook rekening mee dat hoger in Google komen een organisch proces is. Het duurt tijd en daarmee is het duurzamer en minder duur dan de betaalde optie: SEA, Search Engine Advertisement.

Nieuwste over Topondernemers